Skandalozā studentes slepkavība: Attaisnotā Noksa saņem sāpīgu ziņu (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas augstākā tiesa nolēmusi atcelt attaisnojošo spriedumu britu studentes Mereditas Kerčeres slepkavības lietā. Skandalozajā lietā savulaik bargu sodu piemēroja Mereditas dzīvokļa biedrenei Amandai Noksai, taču vēlāk apsūdzētā tomēr tika attaisnota.

ASV, Sietlā dzimušajai Amandai 2009.gadā tika piespriests 26 gadu cietumsods par Mereditas slepkavību, taču pēc atkārtotas lietas izskatīšanas 2011.gadā tiesa jauno sievieti attaisnoja, atbrīvojot tiesas zālē. Tiesa attaisnoja arī Noksas draugu Rafaelu Sollečito, kuram par līdzdalību slepkavībā tika piemērots 25 gadu cietumsods.

Prokurori norādījuši, ka neraugoties uz apelācijas tiesas lēmumu, viņi joprojām uzskata, ka Noksa un viņas bijušais draugs atbildīgi par studentes nāvi.

Paziņojumā medijiem Noksa norādījusi: «Tas ir sāpīgi saņemt ziņas, ka Itālijas Augstākā tiesa nolēmusi sūtīt lietu atkārtotai izskatīšanai pēc tam, kad teorija par manu līdzdalību Mereditas slepkavībā vairākkārt izrādījās kā pilnīgi nepamatota un netaisnīga.»

«Lai arī kas notiktu, es un mana ģimene turpināsim šo cīņu, kā vienmēr esam darījuši. Pārliecināti par taisnību, mēs turēsim galvas paceltas, saskaroties ar nepatiesām apsūdzībām,» norādījusi Noksa.

Noksa, viņas draugs un vēl viena persona savulaik tika apsūdzēti par nežēlīgu Mereditas slepkavību. Apsūdzība norādīja, ka Meredita kļuva par šo trīs personu upuri pēc tam, kad viņa bija atteikusies piedalīties seksuālās orģijās.

Prokuratūra norādīja, ka narkotiku reibumā esošie jaunieši izvarojuši britu studenti, bet pēc tam pārgrieza viņas rīkli. Studentes ķermenī 42 reizes bija ietriekts naža asmens.

Jauniešu tiesas prāva savulaik izraisīja plašu rezonansi Eiropā, kā arī ASV.

Pēc attaisnojošā sprieduma Noksa steigšus pameta Itāliju.

Noksa apcietinājumā Itālijā pavadīja četrus gadus.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu