Skandalozā studentes slepkavība: Noksa ir pārliecināta, ka viņai nenāksies atgriezties (36)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāniete Amanda Noksa ir «pilnībā pārliecināta», ka viņa vairs nekad neatgriezīsies Itālijā, lai gan Itālijas augstākā krimināltiesa atcēla apelācijas tiesas lēmumu attaisnot un atbrīvot Noksu, kurai bija piespriests 26 gadu cietumsods par britu apmaiņas studentes Mereditas Kerčeres slepkavību.

«Es runāju ar ģimeni [Noksas ģimeni] un viņi ir pārliecināti, ka viņai nebūs jādodas, lai arī kas notiktu,» pastāstījis ģimenes draugs, vēstī ārvalstu mediji.

Brīdī, kad viņa saņēma ziņu par jaunas prāvas rīkošanu, Noksa atradās sava tēva mājās Sietlā. Par to viņu informējis viņas advokāts Itālijā.

Nevadas universitātes eksperts Kristofers Bleikslijs norādījis, ka arī tad, ja Noksas vaina tiks atzīta, joprojām ir daudz veidu kā cīnīties, pirms vispār viņu izdot Itālijai.

Viņas advokāts Karlo Dalla Vedova sacījis: «Amanda neplāno atgriezties uz lietas atkārtotu izskatīšanu. Viņas mājas ir Sietlā un viņai nav nepieciešams būt šeit.»

Viņš piebildis: «Viņa domāja, ka murgs ir galā, bet tagad ir gatava cīnīties.»

Jau ziņots, ka ASV, Sietlā dzimušajai Amandai 2009.gadā tika piespriests 26 gadu cietumsods par britu studentes Mereditas Kerčeres slepkavību, taču pēc atkārtotas lietas izskatīšanas 2011.gadā tiesa jauno sievieti attaisnoja, atbrīvojot tiesas zālē. Tiesa attaisnoja arī Noksas bijušo draugu Rafaelu Sollečito, kuram par līdzdalību slepkavībā tika piemērots 25 gadu cietumsods.

Tagadējā Sollečito draudzene atklāja, ka pēc šo ziņu saņemšanas vīrietis ir satriekts un nespēj parunāt. Viņa advokāts gan norādījis, ka attaisnojošā sprieduma atcelšana nav notiesājošs spriedums.

Noksa, viņas draugs un vēl viena persona savulaik tika apsūdzēti par nežēlīgu Mereditas slepkavību. Apsūdzība norādīja, ka Meredita kļuva par šo trīs personu upuri pēc tam, kad viņa bija atteikusies piedalīties seksuālās orģijās.

Prokuratūra norādīja, ka narkotiku reibumā esošie jaunieši izvarojuši britu studenti, bet pēc tam pārgrieza viņas rīkli. Studentes ķermenī 42 reizes bija ietriekts naža asmens.

Jauniešu tiesas prāva savulaik izraisīja plašu rezonansi Eiropā, kā arī ASV.

Pēc attaisnojošā sprieduma Noksa steigšus pameta Itāliju.

Noksa un Sollečito apcietinājumā Itālijā pavadīja četrus gadus.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu