Skandalozais zinātnieks 2008.gada finanšu krīzē vaino baņķierus-narkomānus (68)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kādreizējais Lielbritānijas valdības konsultants Deivids Nats atklājis, ka, viņaprāt, 2008.gada pasaules finanšu krīzi izraisīja baņķieri, kas pārlieku aizrāvušies ar narkotiku lietošanu, raksta britu izdevums «The Telegraph».

Nats, kurš līdz 2009.gadam bija britu valdības konsultants narkotisko vielu jautājumos, norādījis, ka pasaules finanšu elites pārstāvji lielos daudzumos lietojuši kokaīnu. Viņš norāda, ka kokaīns ir narkotiska viela, kas rada «milzīgas pašpārliecinātības» efektu, provocējot riskantu rīcību.

«Baņķieri lietoja kokaīnu un radīja šo briesmīgo jucekli,» sacīja profesors.

Mediji atgādina, ka Nats 2009.gadā tika atbrīvots no konsultanta amata pēc tam, ka viņš vairakkārt publiski kritizēja amatpersonas realizēto politiku medikamentu apritē. Eksperts savulaik paziņoja, ka, piemēram, narkotiskās vielas «ekstazī» lietošana ir «drošāka, nekā jāšana ar zirgu».

Tāpat Nats nereti neslēpa viedokli, ka alkohols un tabaka ir daudz bīstamāka, nekā daudzas nelegālās narkotikas, piemēram, «ekstazī», LSD un marihuāna.

61 gadu vecais Nats darbojas zinātnieku grupā Londonas augstskolā «Imperial College».

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu