Skandalozie skotu rokeri «The View» ieradīsies Rīgā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau 2. novembrī koncertzālē «Palladium» pirmo reizi Baltijā uzstāsies Apvienotās Karalistes indīroka skatuves varoņi «The View». Biļetes uz koncertu nopērkamas no piektdienas, 9. augusta «palladium.lv» un visās «Biļešu Serviss» kasēs. 

  • Biļetes cena, sākot no LVL 11.

Skotu indīroka apvienība «The View» savu populārāko ierakstu apkopojuma «Seven Year Setlist» koncerttūres ietvaros apvieno visu laiku labākās Apvienotās Karalistes rokmūzikas tradīcijas, savā mežonīgajā daiļradē iekļaujot punk, roka, alternatīvās, ķeltu popa un folkmūzikas elementus, kas ir grupas neaizmirstami trakulīgo koncertu pamatā. Grupas solists Kails Falkoners (Kyle Falconer) Latvijā jau reiz viesojies, kopā ar Marku Ronsonu (Mark Ronson and the Business Int.) iegriežot skatītājus neatkārtojamā deju virpulī uz Positivus festivāla galvenās skatuves.

Divus gadus pēc grupas izveidošanas 2005. gadā «The View» parakstīja līgumu ar «1965 Records» Sony BMG grupas ierakstu izdevniecību, kam sekoja neskaitāmi koncerti un ugunīgas uzstāšanās, tai skaitā iesildot tādas grupas kā «The Stone Roses», «Primal Scream» un «Babyshambles». Grupas spīdošais debijas albums «Hats Off to the Buskers» (2007) ieguva ne tikai klausītāju un kritiķu atzinību, bet arī izcīnīja grupai iekārojamās «Mercury» mūzikas balvas nomināciju. Albumā iekļautie hīti «Same Jeans», «Superstar Tradesman», «The Don» un «Skag Trendy», kā arī par mūzikas ieraksta NME gada labāko kompozīciju atzītā «Wasted Little DJ’s» jau kļuvušas par Apvienotās Karalistes indī skatuves klasiku.

Atzīti par «The Libertines» un «Arctic Monkeys» muzikālajiem mantiniekiem, «The View» daudzpusīgo skanējumu bieži salīdzina ar sava laika līdzgaitniekiem «The Horrors» un «The Automatic». Grupa sadarbojusies ar «Oasis» un «The Verve» producentiem un koncertējusi Apvienotās Karalistes lielākajos festivālos, tai skaitā Glastonburijā, «Isle of Wight», «T in the Park», «Reading and Leeds» festivālā un daudzos citos.

Šīgada «Seven Year Setlist» ir mūziķu piektais ieraksts, kurā tiek apvienoti grupas dalībnieku un klausītāju iecienītākie skaņdarbi. «Gadu gaitā esam izdevuši četrus studijas albumus, uzstājušies tūkstošiem reižu un ieguvuši neatņemamas atmiņas šī trakā piedzīvojumua laikā», skaidro grupas vokālists Kails Falkoners, piebilstot, ka «Seven Year Setlist» ir kā aizraujoša The View daiļrades retrospektīva ar jaunu skaņdarbu piegaršu. Mūzikas apskatnieki ierakstu jau nodēvējuši par «vienas no mūsdienu labākās britu indī pankroka grupas spīdošu skaņdarbu kolekciju».

«The View» sastāvā muzicē vokālists un ģitārists Kails Falkoners (Kyle Falconer), basists Kīrans Vebsters (Kieren Webster), ģitārists Pīts Reilijs (Pete Reilly) un bundzinieks Stīvens Morisons (Steven Morrison).

  • Biļetes uz koncertu nopērkamas no piektdienas, 9. augusta «palladium.lv» un visās «Biļešu Serviss» kasēs.
  • Biļetes cena sākot no LVL 11.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu