Skandāls Dailes teātrī (142)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā nedēļā Dailes teātrī ar asu vārdu pārmaiņu noslēdzās režisora Viestura Roziņa un aktrišu Elīnas Dzelmes un Ērikas Eglijas sadarbība, raksta žurnāls «Privātā Dzīve».

Žurnāls raksta, ka abas aktrises nedēļu pirms pirmizrādes atteikušās turpināt darbu Viestura Roziņa izrādē «Peldētāju komanda». 5.martā paredzētā pirmizrāde ir atcelta.

Režisors Viesturs Roziņš ir sašutis par teātra izplatīto informāciju. Skaidrojot, ka darbs pie izrādes ritējis savu gaitu, desmit dienas pirms pirmizrādes uz izrādes mēģinājumu ieradušies teātra direktors Andris Vītols un mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers. Viņi noskatījušies mēģinājumu, paziņojuši, ka izrāde ir izrādīšanas vērta, atlikušajā laikā līdz pirmizrādei ieteica sakārtot vēl neizdarītās lietas. Tad Dž. Dž. Džilindžers devis iespēju aktieriem izlemt vai viņi vēlas izrādi turpināt. Aktrises Elīna Dzelme un Ērika Eglija nav vēlējušās turpināt darbu pie izrādes, jo izrādes iecere esot pārāk infantila un aktrises vēlas, lai teātra repertuārā būtu kvalitatīvas izrādes.

Režisors Viesturs Roziņš teica, ka viņš saņēmis arī draudus. Zvanījis abu aktrišu labs draugs un teicis - «ja kaut kur presē parādīsies, ka konfliktā esot vainīgas meitenes, viņš mani atštaukāšot,» saka režisors.

Abas aktrises saka, ka izrāde bijusi stipri zem teātra izvirzītā kvalitātes līmeņa.

Teātra mākslinieciskais vadītājs Dž. Dž. Džilindžers no komentāriem žurnālam «Privātā Dzīve» atteicies.

Komentāri (142)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu