Skandālu izraisa brīdinājums par tārpiem «Hesburger» salātos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas plašsaziņas līdzekļos plašu rezonansi ieguvusi e-pasta vēstule, kurā kāds ātrās ēdināšanas uzņēmuma «Hesburger» darbinieks aicina pārbaudīt visus salātu iepakojumus, kas derīgi līdz šā gada 29. jūlijam.

Vēstulē tiek brīdināts, ka salātu iepakojumā esot iespējams atrast tārpus. Vēstule adresēta arī «Hesburger» darbiniekiem Latvijā un Lietuvā.

«Hesburger» darbiniekiem 23.jūlijā sūtītajā vēstulē rakstīts: «Pēc atvēršanas pārbaudiet visus iepakojumus, kas jāizlieto līdz šā gada 29.jūlijam. Iepakojumos iespējams atrast tārpus. Noņemiet tos no salātiem!» Igaunijas plašsaziņas līdzekļos tika sacelta trauksme, jo vēstulē netika atrasts neviens vārds par to, ka salāti būtu jāiznīcina.

Igaunijas medijs «Postimees» raksta, ka paredzēts iznīcināt divas tonnas salātu. Tiek ziņots, ka 700 kilogrami brāķēto salātu izsūtīti pa visām Baltijas valstīm, taču tagad šī partija jau atsaukta atpakaļ. Tiek gan pieļauts, ka daļa salātu iztirgots gan salātos, gan burgeros.

Faktu, ka tārpainie salāti būtu nonākuši līdz Latvijai, noliedz Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), jo igauņi nav iedarbinājuši ātrās brīdināšanas sistēmu.

Plašāk skaties «Panorāmas» sižetā!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu