Skatīs prasību piedzīt zaudējumus no «Preses nama» par rūpnīcas «Jāņsili» būvniecību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas apgabaltiesa šodien plānojusi izskatīt būvuzņēmuma AS «Venceb» prasību piedzīt no poligrāfijas koncerna AS «Preses nams» 200 631 lata zaudējumus saistībā ar rūpnīcas «Jāņsili» būvniecību Rīgas rajona Ropažu novadā, aģentūru LETA informēja tiesas kancelejas vadītājs Ilvars Tomsons.

«Venceb» Rīgas apgabaltiesā prasību iesniedza 2008. gada decembra vidū.

Pēc Tomsona iepriekš sacītā, strīds saistīts ar 2005. gadā starp «Venceb» un «Preses namu» noslēgto līgumu par būvniecību «Jāņsilos» un līgumu par darbu izbeigšanu, kurā «Venceb» uzņēmies garantijas darbu veikšanu 36 mēnešu periodā. Saistībā ar šiem darbiem arī tikusi ieturēta garantijas summa, ko «Venceb» vēlas attiesāt no poligrāfijas koncerna.

Ar prasību tiesā pret «Venceb» vērsies arī «Preses nams», kurš Kurzemes apgabaltiesu lūdzis no «Venceb» piedzīt 2,2 miljonu latu zaudējumus. Prasību tiesa skatīs septembrī.

2008. gada decembrī ar poligrāfijas iekārtu ražotājfirmas «Heidelberg» iespiedmašīnu pārvešanu no tipogrāfijas Cēsīs tika pilnībā pabeigta «Preses nama» jaunās grāmatu ražotnes «Jāņsili» aprīkošana.

Trīs korpusos izvietotā rūpnīca «Jāņsili» atrodas Rīgas rajona Ropažu novada Silakrogā, un tās ražošanas platība sasniedz 7000 kvadrātmetru.

AS «Preses nams» 2008. gadā strādāja ar zaudējumiem 7,5 miljonu latu apmērā, no kuriem vairāk nekā divi miljoni latu izveidojušies pamatlīdzekļu pārvērtēšanas dēļ.

«Preses nams» dibināts 1991. gada 20. februārī. Tā galvenais pamatdarbības veids ir augstas kvalitātes dažāda veida poligrāfijas pakalpojumu sniegšana — laikrakstu un žurnālu iespiešana, grāmatu izgatavošana un citas poligrāfiskās produkcijas ražošana.

Lielākais uzņēmuma akcionārs ir AS «Latvijas kuģniecība» 100% meitasuzņēmums SIA «LASCO Investment».

Ventspils būvkompānijas AS «Venceb» apgrozījums pērn bija 19,76 miljoni latu, un tas ir par 5,6% vairāk nekā 2007. gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 18,72 miljoni latu. «Venceb» zaudējumi pērn bija 583 747 lati, salīdzinot ar 88 974 latu peļņu 2007. gadā.

«Venceb» kā galvenais būvuzņēmējs darbojas kopš 1993. gada, veicot projektēšanas, celtniecības un rekonstrukcijas darbus. Sabiedrība tiek minēta kā viena no kompānijām, kurā ir ietekme Ventspils mēra Aivara Lemberga ģimenei.

Iepriekš prokuratūra noteica arestu 16 Latvijas uzņēmumu kapitāla daļām, kuru īpašnieki vai patiesā labuma guvēji esot Lembergi. Arests tika uzlikts arī Lembergiem piederošajiem 23,3% AS «Venceb» akciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu