Skatītāji noteikuši Liepājas teātra labākos aktierus un iestudējumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ziedonis Safronovs

15.jūnijā, pēc iestudējuma «Malēnieši» pirmizrādes, teātra direktors aicināja uz skatuves Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāju Leldi Vīksnu, lai paziņotu Liepājas Kultūras pārvaldes aptaujas rezultātus. Jau piekto gadu tiek rīkota aptauja, lai uzzinātu skatītāju viedokli par teātra sezonu - ikviens skatītājs tika aicināts nobalsot par labāko iestudējumu un aktieriem.

«Šoreiz skatītāju aktivitāte bija ļoti liela - tika saņemtas 1629 balsojuma anketas - no tām 1485 tika aizpildītas elektroniski. Nekādu šaubu neradās par pirmā plāna aktieriem - pārsvars pār sekotājiem bija ļoti liels - vairāk nekā 800 balsis. Sīvāka konkurence bija starp otrā plāna lomu atveidotājiem - tur uzvarētājus no pārējiem šķīra vien aptuveni 50 balsis,» balsojuma rezultātus komentēja L. Vīksna.

Šogad par labāko aktrisi tika atzīta Everita Pjata (Baiba mūziklā «Pūt, vējiņi!»), par labāko aktieri - Kaspars Kārkliņš (Jasis izrādē «Laimesciema podniekdarbnīca» un Oto Kesters izrādē «Trīs draugi») , par labāko aktrisi otrā plāna lomā - Agnese Jēkabsone ( Zane mūziklā «Pūt, vējiņi!» un Bebene izrādē «Advents Silmačos) , bet par labāko aktieri otrā plāna lomā - Edgars Pujāts (Karalis izrādē «Runcis zābakos» un Pāvels Aleksejevičs Koromislovs izrādē «Sods un noziegums). Par šīs sezonas veiksmīgāko Liepājas teātra izrādi skatītāji atzina K. Lāča, J. Elsberga un E. Mamajas mūziklu «Pūt, vējiņi!» 

Dž.Dž.Džilindžera režijā (603 balsis). Otro un trešo vietu skatītāju balsojumā ieguva dzīves komēdija «Laimesciema podniekdarbnīca» (režisors Lauris Gundars) un stāsts par kādu mīlestību «Trīs draugi» (režisors Valdis Lūriņš).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu