«Šķeltniece» Siliņa: izdarījām lielu pakalpojumu Zatlera reformu partijai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Elīna Siliņa, viena no tā sešinieka, kas atšķēlās no Zatlera reformu partijas (ZRP), uzskata, ka šķeltnieki izdarījuši ZRP pakalpojumu.

«Domāju, ka esam izdarījuši ļoti lielu pakalpojumu ZRP, jo viņi beidzot sapratīs, ka ir jāklausās cilvēki, kurus viņi ir pieņēmuši, un demokrātiski lēmumu procesi beidzot ieviesīsies,» intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» sacīja Siliņa.

Jautāta, kādā veidā dienu pirms jaunās Saeimas apstiprināšanas seši cilvēki izstājas no partijas, Siliņa neslēpa, ka šie un arī citi jaunie cilvēki bija uztaisījuši kopīgu priekšvēlēšanu kampaņu.

Viņa arī pastāstīja, ka Klāva Olšteina kandidatūras piedāvāšana iekšlietu ministra amatam frakcijas iekšējās diskusijās bijusi tāpēc, lai izprovocētu valdi apspriest vairākus kandidātus.

«Tā vietā mums tika paziņoti cilvēku uzvārdi, dažus no kuriem zinājām, kas bija mūsu komandā strādājuši, bet dažus uzvārdus dzirdējām pirmo reizi, un mums vienkārši teica, ka mums nav kompetences šos cilvēkus izvērtēt, mums par viņiem jābalso,» sacīja Siliņa, precizējot, ka runā, piemēram, par Edgaru Rinkeviču.

«Piemēram, par Edgaru Rinkeviču man kā ierindas deputātei nebija nekādas informācijas, ne es viņu iepriekš biju redzējusi, ne dzirdējusi par viņu,» atzina Siliņa.

Uz apgalvojumu, ka, interesējoties par politiku, par viņu gan vajadzēja kaut ko dzirdēt, Siliņa stāstīja: «Kā mūsu partijas pārstāve, kā mūsu programmas veidotāja es tiešām nebiju dzirdējusi. Danielu Pavļutu es pazīstu, bet par viņu kā mūsu partijas pārstāvi man bija liels pārsteigums.» 
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu