Šķēpmetējas Mūze un Grīva kvalificējas U-23 EČ finālsacensībām (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Romualds Vambuts

Latvijas šķēpmetējas Līna Mūze un Gundega Grīva sestdien kvalificējušās Eiropas U-23 čempionāta vieglatlētikā finālsacensībām.

Mūzei, kura startēja sestdienas rītā, A grupas kvalifikācijā izdevās kvalifikācijas normu 55,50 metri izpildīt jau ar pirmo mēģinājumu - 57,04 metri, kas izrādījās dienas labākais rezultāts. Latviete bija viena no divām sportistēm, kurām izdevies pārvarēt kvalifikācijas normu - vēl to iespēja vien vāciete Sāra Meijere, kuras raidītais šķēps atdūrās pie 56,39 metru atzīmes.

Nedaudz vēlāk B grupā startēja arī Gundega Grīva, kurai neizdevās izpildīt kvalifikācijas normu, taču tik un tā latviete finālā iekļuva, jo viņas sasniegtais rezultāts 54,35 metri bija sestais labākais starp visām A un B grupas šķēpmetējām, kas nodrošināja vietu finālā. Finālsacensībās iekļuva 12 labāko rezultātu īpašnieces.

Finālsacensības norisināsies svētdienas vakarā.

Jau vēstīts, ka piektdien vīriešu konkurencē zelta medaļu U-23 čempionātā ieguva šķēpmetējs Zigismunds Sirmais.

Savukārt sestdien kvalifikācijas robežu nepārvarēja diska metēja Inga Miķelsone, kura labākajā mēģinājumā disku raidīja 45,36 metru tālumā, bet norma, ka ļauj automātiski kvalificēties finālam, bija 54 metri. Miķelsones rezultāts A grupā deva desmito labāko rezultātu un teorētiskas izredzes iekļūt finālā, kur piedalīsies 12 labākās sportistes. Taču B grupā jau ar pirmo mēģinājumu septiņas sportistes uzrādīja labāku rezultātu nekā latvietei, tāpēc Miķelsonei sacensības noslēgušās jau pēc kvalifikācijas cīņām ar izcīnītu 20. vietu.

Eiropas U-23 čempionāts vieglatlētikā Tamperē norisināsies līdz svētdienai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu