Šķietamā gaisa temperatūra šodien -20..-27 grādi (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šodien gaidāms saulains un sauss, taču vējains laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegtā informācija.

Pūtīs austrumu, dienvidaustrumu vējš, kas piekrastē brāzmās sasniegs līdz 15-19 metriem sekundē (m/s).

Gaisa temperatūra -6...-14 grādi, Rīgā ap -10 grādiem.

Aģentūra BNS vēsta, ka Kolkā reģistrētas brāzmas līdz 20 m/s. Atrodoties vējā, šķietamā gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā ir -20..-27 grādi.

Savukārt Latvijas Valsts ceļu (LVC) sniegtā informācija liecina, ka gaisa temperatūra valstī ir no -18 klīdz -12 grādiem.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem kopumā ir apmierinoši, izņemot atsevišķus posmus Vidzemē, kur vietām veidojas apledojums un tiek veikta brauktuvju apstrāde ar pretslīdes materiāliem.

LVC brīdina, ka mitruma, sarmas un vēja brāzmu ietekmē var biežāk veidoties apledojums uz tiltiem, pārvadiem un estakādēm, kā arī, vēja brāzmām pastiprinoties, uz ceļiem var tikt sagāzti nolauztie koki un to zari, var tikt nodarīti bojājumi arī satiksmes organizācijas līdzekļiem - ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, LVC aicina autovadītājus izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.Ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs un ceļa stāvoklis ziemas laikā var mainīties ļoti strauji.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu