Nepieciešams:
Šķiņķa pica ar olīvām (5)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
250 g miltu
3 ēdamkarotes olīveļļas
50 ml silta ūdens
15 g rauga
sāls
cukurs
100 g šķiņķa
2 lieli tomāti
60 g siera
100 g olīvu
baziliks
Pagatavošana:
Siltā ūdenī iejauc raugu, olīveļļu, sāli un cukuru, iemīca miltus. Samīcīto mīklu atstāj uz 40 minūtēm uzrūgt. Uzrūgušu mīklu izrullē plānā plāksnē, liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru.
Uz mīklas liek mazos gabaliņos sagrieztus tomātus, sāla un piparo. Virsū liek šķiņķa šķēlītes, olīvas, baziliku, pārrīvē ar sieru. Cep 220 grādos 20 minūtes.