Šķiršanās pēc 7 gadu kopdzīves (103)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Jautājums [s:45106]:

Labdien!

Manā ģimenē radusies situācija, ka janvārī nosvinējām septiņu gadu kopdzīvi ar savu sievu, ar kuru augustā vajadzēja svinēt piecu gadu kāzu jubileju. Pēdējo gadu laikā mūsu attiecībās bija iestājusies krīze, mana smagā rakstura dēļ sieva bieži dabūja ciest vai tika verbāli pazemota.

Tad viņa atrada jaunu darbavietu, kur iepazinās ar vīrieti, ar kuru viņai esot lieliska garīgā tuvība. Diena pa dienai līdz saņēmu no viņas vēlmi šķirt mūsu laulību. Tikai tajā brīdī apjautu, kāds kretīns esmu bijis, kā pēdējo gadu laikā esmu izturējies pret savu mīļāko cilvēku uz pasaules. Biju pilnībā gatavs mainīties un uzskatu, ka to arī esmu veicis. Pagājis mēnesis, sieva vairs nezina - palikt kopā ar mani, tādējādi glābjot ģimeni, vai tomēr iet pie vīrieša, kuru viņa pazīst sešus mēnešus, runājusies tikai darbā un, saprotu, ka iztikusi bez TĀ.

Es vairs tā nespēju dzīvot, nevaru koncentrēties darbam, hobijiem, jo domāju tikai par viņu, kā lai vēršu visu par labu. Zinu, ka viņai arī joprojām ir jūtas pret mani. Pat ja viņa no manis aizietu, novēlētu viņai visu to labāko, taču es jau tagad jūtu, ka šis otrs vīrietis viņai nav piemērots. Viņa man saka, ka ir nepieciešams laiks, lai tiktu skaidrībā ar savām jūtām pret to cilvēku. Taču es, viņas vīrs, nespēju vairs dot viņai laiku, lai viņa saprastu, vai pret šo citu vīrieti izjūt tikai draudzību, vai tā ir lielā mīla. PS: mūsu ģimenē aug arī mīļa meitiņa, kurai drīzumā piecu gadu dzimšanas diena.

Atbild: Dainis Balodis, seksopatologs un psihoterapeits

Šajās attiecībās nekas labs neparādās. Var jau mēģināt vērsties pie ģimenes psihoterapeita. Lai gan vīrietis uzskata, ka ir mainījies, pēc viņa stāstītā var noprast, - ja vien izmaiņas ir, tad tās ir virspusējas. ja būtu mainījies, tad sievai arī būtu gatavs dot laiku apdomāties. Izskatās, ka viens grib vienu, otrs otru. Un nav godīgi izmantot bērnu savstarpējo attiecību problēmu risināšanai. Pie speciālista var mēģināt vērties, lai gan tas nenozīmē, ka attiecības varēs saglabāt. Un svarīgi ir apzināties, ka mainās arī otrs, kurš vairs nevēlas paciest dzīvesbiedra pāridarījumus.

Komentāri (103)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu