Skolām iesaka vismaz trīs sporta nodarbības nedēļā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lai veicinātu veselīgu dzīves veidu un cīnītos pret lieko svaru, kas Eiropā skar arvien vairāk bērnu un jauniešu, fiziskajai audzināšanai skolās jābūt obligātai. Nedēļā vēlamas vismaz trīs nodarbības, norāda Eiropas Parlaments šodien ar 590 balsīm par, 56 pret, un 21 deputātam atturoties, pieņemtajā ziņojumā, portālu Apollo informēja Eiropas Parlamenta Preses dienests.

EP deputāti aicina dalībvalstis pamatskolās un vidusskolās ieviest obligātu fizisko audzināšanu un nedēļas stundu sarakstā iekļaut vismaz 3 fiziskās audzināšanas stundas. Parlaments arī mudina izmantot ES struktūrfondus, lai uzstādītu vai uzlabotu sporta aprīkojumu skolās, kā arī rajonos ar nelabvēlīgu sociālo vidi.
 
Ziņojumā uzsvērts — papildus tam, ka sports sagatavo bērnus veselīgam dzīvesveidam, tas iemāca svarīgas sociālas vērtības — godprātību, pašdisciplīnu, komandas garu un godīgu spēli.
 
Tiek lēsts, ka bērnu skaits, kas cieš no liekā svara un aptaukošanās, Eiropas Savienībā ik gadu pieaug par 400 000, papildinot to ES iedzīvotāju skaitu, kuriem jau ir liekais svars, — vairāk nekā 14 miljoni. Taču, neraugoties uz satraucošo tendenci, kopš 2002. gada sportam atvēlētais laiks ES skolās ir samazinājies: no 121 līdz 109 minūtēm nedēļā sākumskolās un no 117 līdz 101 minūtei vidusskolās.
 
«Esmu priecīgs, ka Lisabonas [Reformu] līgumā sporta loma nav aizmirsta,» debatēs norādīja ziņojuma autors, bijušais olimpiskais čempions paukošanā Pál SCHMIT (PPE-DE, HU).
 
 


 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu