Skolas gaitas sāk spēcīga paaudze. Astrologa viedoklis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Šogad skolas gaitas sāk pirmie 21. gadsimta – milleniuma bērni. Kāds būs šis mācību cēliens pirmajiem jaunajā gadu tūkstotī dzimušajiem? Sabiedrībā daudz tiek runāts par jaunās paaudzes jeb indigo bērniem, kuriem vajadzīgas īpašas audzināšanas metodes, par skolu mazspēju viņus ieinteresēt mācībās. Astrologu domas dalās par vienotu veidu, kā pamanīt šādus bērnus starp daudziem citiem. Numerologi izsakās skaidrāk: «Gadiem, kas sākās ar 19..., ir citas vibrācijas nekā gadiem, kuri sākas ar 20...» Jaunajā gadsimtā dzimušajiem vairs nav tik svarīgi mērķi un dzīves uzdevumi, kas dzīves toni nosaka viņu vecākiem, bet gan attieksme pret lietām un notikumiem. Lielākā daļa šo bērnu ir ieradušies ne tikai skoloties paši, bet arī savus vecākus skolot sirds gudrībā. Jaunie bērni skolotājus vispirms vērtēs nevis pēc pasniegtās informācijas daudzuma, bet gan pēc emociju un nodomu patiesuma, ar kādu degsmi viņi māca.

Jāvērtē arī laiks, kad dzima šie bērni. Tie vairs nebija trauksmainie un brīves alkstošie atmodas gadi, pat ne saimniecisko krīžu deldētais deviņdesmito gadu vidus. Šie bērni ir dzimuši saimnieciski rosīgiem vecākiem, tādēļ paši alkst ātrumu, dinamiku, arvien jaunu informācijas plūsmu. Uz šā fona jaunu tehnoloģiju klātbūtne skolu solos ir tikai laika jautājums.

2000. gadā dzimušajiem horoskopā ir ar neapbruņotu aci redzamo planētu Saturna un Jupitera savienojums Vērša zīmē. Šāds savienojums notiek vidēji reizi 20 gados. Diezgan reti, lai būtu pamanāmi. Šāds spēcīgs akcents padara šo paaudzi par jaunas dzīves kārtības aizsācējiem, kuri esošajā sistēmā centīsies ieviest būtiskas pārmaiņas. Šādus skolēnus ielikt rāmjos nav vēlams. No viņu vidus nāks jaunie reorganizētāji, revolucionāru ideju ģenerētāji un jaunu vērtību nesēji. Spēcīga paaudze.

Kārtības gads

Šis mācību gads ir īpašs. Šogad, mācību ceļu sākot, dzīves brieduma planēta Saturns mainīja savu uzturēšanos Lauvas zīmē uz Jaunavas zīmi. Nejaušību nav. Līdz ar milleniuma paaudzes skolas gaitām mainīsies arī pati izglītības sistēma. Viņi vairāk izjutīs dažādas reformas un stingrāku kārtību nekā iepriekšējo gadu «iesaukums».

Apstiprinājums tam nav tālu jāmeklē. Tikko skolēni sāka savu mācību gadu, tā valdība izdeva bargus noteikumus, kas paredz «nākamajās klasēs nepārcelt, ja skolēns saņēmis vērtējumu, kas neatbilst mācību priekšmeta standartā noteiktajiem sasniedzamajiem rādītājiem vai ir zemāks par četrām ballēm 1. – 4. klasē vairāk nekā vienā mācību priekšmetā». Un tas vēl nav viss – skolēnam, kuram kādā priekšmetā būs nesekmīga atzīme, būs jāpiedalās vasaras darbos, citādi viņu nepārcels uz nākamo klasi. Lielāku kārtības un darba mīli par Saturnu Jaunavas zīmē neatrast. Un tas ir tikai sākums. Jau tuvākajos gados pārmaiņas skars ne tikai mācību kvalitāti, bet arī ēdināšanas un higiēnas kārtību skolās; īpaša vieta tiks atvēlēta veselības mācībai un veselīgām sporta nodarbēm.

Lēni, bet pamatīgi

Varbūt skolotāji un vecāki būs pamanījuši – dažreiz skolēniem mācības iet kā no rokas, bet reizēm, kā saka, pat ar karoti neiebarosi. Tad ir jāraugās, ko vēsta laika plūdums. Jauniešu uzvedībā un mācībās korekcijas var ieviest retrogradās (no zemes raugoties, atpakaļejošā) Merkura cilpas. Tā kā Merkurs astroloģijā simbolizē pusaudžus, skolēnus, pašu mācību un izziņas procesu, tad laikā, kad tas atkārto savu neseno kustību pretējā virzienā, jauni mācību plāni nevedas tik sekmīgi. Toties ļoti labi padodas padziļināti apgūt jauno mācību vielu, kas paliek atmiņā uz mūžu. Protams, kam viegla galva, tam pat apgrūtināta planētu kustība netraucēs apgūt jaunas zināšanas!

Apgrūtināta jaunu vielu apguve, bet labvēlīga zināšanu nostiprināšana:

- 12. oktobris – 2. novembris (īpaši izjutīs Svari un Skorpioni);

- 28. janvāris 2007. – 19. februāris 2008. (īpaši izjutīs Ūdensvīri);

- 26. maijs – 19. jūnijs 2008. (īpaši izjutīs Dvīņi).

Vērtīgi laiki konkrētu priekšmetu apguvei:

2007. gadā

- 5. – 27.09. un 24.10. – 11.11 – darbmācība, zīmēšana, mākslas skola, audzināšanas stundas, vecāku sapulces,

- 27.09 – 24.10. un 11.11. – 1.02. – ekonomika, ķīmija, bioloģija,

- 20.12. – svešvaloda, literatūra, ģeogrāfija,

- 20.12. – 15.02. 2008. – informātika, fizika, koris, tautas dejas u. c. pulciņi un sapulces, projekti.

2008. gadā

- 15.03. – 2.04. – literatūra, svešvaloda, mūzika, dejas,

- 2.04. – 18.04. – sports,

- 18.04. – 2.05 – praktiskas nodarbes, darbmācība, matemātika, dabaszinātne,

- 2.05. – 10.07 – jebkuras mācības var padoties vieglāk nekā parasti, ir lielākas iespējas sagrābt trūkstošo, dažādu projektu dienas.

Astrologi uzskata, ka pirmklasnieki ir stipri par maziem, lai viņiem veidotu izvērstu horoskopu. Tikai ap septiņu gadu vecumu bērnam iezīmējas pirmā nopietnā emocionālā atdalīšanās no mātes, sākot pirmos patstāvīgas dzīves soļus skolā. Tādēļ ar vecākiem astrologs visbiežāk runā par bērna pulciņu, nodarbju un skolas izvēli.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu