Skolēnu gaitas uzraudzīs ar «e-talona» palīdzību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Trijās Rīgas skolās sākts pilotprojekts, kura gaitā skolēni tiek identificēti, izmantojot pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» piešķirtos e-talonus, lai iegūtu informāciju par laiku, kad skolēns ieradies skolā vai no tās izgājis.

Kā informēja Rīgas domē, šāda sistēma paredzēta, lai uzlabotu skolēnu drošību skolās un veicinātu mācību apmeklētību.

Tehnoloģisko risinājumu izstrādājusi SIA «Rīgas Karte» un bezmaksas mācību sociālais tīkls «Mykoob». Tas dod iespēju identificēt skolēnus, izmantojot viņiem piešķirtos personalizētos e-talonus. Projektā paredzēts, ka informācija par laiku, kad skolēns ieradies skolā vai no mācību ēkas izgājis, būs pieejama arī bērnu vecākiem.

«Mykoob» ir bezmaksas mācību sociālais tīkls, kas nodrošina informācijas apmaiņu starp skolu, vecākiem un skolēniem. Tā ir virtuāla vide, kur vecāki var kontaktēties ar skolotājiem, iegūt informāciju par ikdienas procesiem, piemēram, stundu sarakstu, uzdoto, kā arī sekot līdzi bērna sekmēm un kavējumiem. Šobrīd tajā ir reģistrēti 296 300 lietotāju. No 885 skolām Latvijā šobrīd «Mykoob» reģistrētas ir 514 skolas.

Jaunā sistēma, reģistrējot skolēnus ar e-talona palīdzību, pilotprojekta gaitā darbojas trīs Rīgas skolās.

Ceturtdien, 19.janvārī, plkst.12.30 Rīgas 49.vidusskolā, Krišjāņa Valdemāra ielā 65, tiks prezentēts jauns projekts, kas, izmantojot sociālā tīkla papildus funkcijas, ievērojami uzlabos skolēnu drošību Rīgas skolās, kā arī veicinās mācību stundu apmeklētību. Prezentācijā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC), SIA «Rīgas Karte» pārstāvji, kā arī SIA «Mykoob» vadība.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu