Skolu absolventus aicina pieteikties bezmaksas karjeras konsultācijām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tiem izglītības iestāžu absolventiem, kuri vēl nav izlēmuši par ko kļūt un kādu profesiju apgūt, Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) piedāvā iespēju apmeklēt karjeras konsultantu. Pieteikties karjeras konsultācijai var jebkurā no 28 NVA filiālēm visā Latvijā.

NVA karjeras speciālisti jauniešus klātienē var nokonsultēt karjeras izvēles, plānošanas un profesionālās piemērotības jautājumos. Karjeras konsultants palīdzēs apzināties un risināt tās problēmas, kas jaunietim var traucēt pareizai profesionālās nākotnes izvēlei, tālākai izglītībai vai darba meklējumiem, kā arī motivēs un iedrošinās jauniešus, veidojot karjeru, būt aktīviem un mobiliem.

http://www.nva.gov.lv/pkiva/index.php?cid=11).

NVA ir izveidota visplašākā profesiju aprakstu datu bāze, kurā var izlasīt 500 profesiju aprakstus, uzzināt par interesējošās profesijas darba apstākļiem, izaugsmes izredzēm, nepieciešamo izglītību un tās ieguves iespējām. Katras profesijas aprakstam pievienota «Prasmju noteikšanas lapa», kas palīdz izvērtēt personisko īpašību, interešu un prasmju atbilstību izvēlētajai profesijai. Informāciju var meklēt un atlasīt alfabētiskajā secībā vai pēc interešu jomām.

NVA mājaslapā ievietota arī darba meklētāja rokasgrāmata «Ceļā uz darbu: soli pa solim». Rokasgrāmatā ir iekļautas arī 16 darba lapas, kuru aizpildīšana palīdzēs precīzāk izzināt sevi un sagatavoties rezultatīvai darba meklēšanai.

Nepieciešamības gadījumā karjeras konsultants var ieteikt jaunietim apmeklēt arī kādu no aktīvajiem nodarbinātības pasākumiem, piemēram, «Darbnīcas jauniešiem». Šajā NVA jaunajā pasākumā var piedalīties NVA reģistrētie jaunieši bezdarbnieki vecumā no 15 līdz 24 gadiem, kuri nav ieguvuši profesionālo izglītību vai nav bijuši iepriekš nodarbināti. Deviņu nedēļu laikā izglītības iestādē «Darbnīcu jauniešiem» dalībnieki varēs iepazīt trīs profesionālās izglītības programmas, katrai no tām veltot trīs nedēļas. Jaunietis, piedaloties teorētiskajās un praktiskajās nodarbībās, uzzinās katras profesionālās izglītības programmas specifiku un iegūs pirmo profesionālo pieredzi, lai vēlāk varētu mērķtiecīgi izvēlēties tieši viņam piemērotu turpmākās izglītības un profesionālās darbības jomu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu