Slakteris: valsts, pārņemot «Parex», neko nav zaudējusi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Bijušais finanšu ministrs Atis Slakteris (TP), kas ieņēma atbildīgo amatu laikā, kad valsts bija spiesta pārņemt «Parex banku», ir pārliecināts, ka lēmums ieguldīt milzīgus līdzekļus bankā nav valstij nodarījis nekādus zaudējumus.

Slakteris pauž sašutumu saistībā ar Valsts kontroles (VK) ziņojumu par «Parex» pārņemšanu, nosaucot to par «sīkumainu».

«Esmu vīlies par VK ziņojumu. Ja tajā neskata, kādas sekas būtu bijušas [nepārņemot banku], tad pārējais ir sīkas detaļas. Man tas dokuments šķiet sīks atsevišķu epizožu apskats. VK redzējums ir nenopietns,» sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» sacīja bijušais ministrs.

«Latvijas valdība aizņēmusies pasaulē lētāko naudu, aizdevusi «Parex bankai» un tagad pelna. Valstij zaudējums nav nodarīts, valsts ir aizdevusi bankai,» piebilda Slakteris.

Viņš norādīja, ka līdzīgā situācijā rīkotos tāpat. «Darītu tāpat. Mēs neesam pieļāvuši nevienu lielu kļūdu. Valdība nevienu brīdi nav vēlējusies pārņemt kādu banku. «Parex» pārņemšanas vienīgais iemesls bija stabilizēt finanšu sistēmu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu