Slavenam ķīniešu režisoram pārāk daudz bērnu (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vienam no Ķīnas slavenākajiem kinorežisoriem draud naudassods 26 miljonu ASV dolāru (14 miljonu latu) apmērā par septiņu bērnu radīšanu, pārkāpjot valsts stingros likumus, ceturtdien vēstīja vietējie mediji.

Džans Jimou veidojis tādas filmas kā «Raise the Red Lantern» un «Red Sorghum». Viņa lietu patlaban izmeklē Vusji pilsētas ģimenes plānošanas dienests, vēsta laikraksts «People's Daily».

Viņam ir «vismaz septiņi bērni, un viņam draud 160 miljonu juaņu sods», teikts Komunistiskās partijas rupora mājaslapā. Sodus aprēķina, ņemot vērā pārkāpēja ienākumus un bērnu skaitu.

Daudzas no Džana agrīnajām filmām Ķīnā tika aizliegtas, taču vēlāk viņš pietuvojās valdībai un tika izvēlēts par 2008.gada Pekinas Olimpiādes režisoru.

Valsts laikraksts «Global Times» atsaucās uz «interneta ziņām» par Džana «attiecībām ar vairākām sievietēm», taču nav skaidrs, kur bērni dzimuši.

Ķīnas pilsētās vairāk nekā 30 gadus pastāv stingrs aizliegums dzemdēt vairāk par vienu bērnu, lai arī pēdējā laikā izskanējuši ierosinājumi to atcelt.

Džans bijis režisors dažām no Ķīnas veiksmīgākajām cīņas mākslas filmām, piemēram, «Hero» («Varonis») un «House of Flying Daggers» («Lidojošo dunču nams»). Viņa jaunākā filma ir 2011.gadā iznākusī «The Flowers of War» ar aktieri Kristianu Beilu galvenajā lomā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu