Slavenības pielaiko skolas stilu (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ilmārs Znotiņš

Atzīmējot jaunā mācību gada sākumu, 24. augustā Anna Rozīte, Aleksandra Kurusova, Markus Riva un citi sabiedrībā zināmi cilvēki pasākumā «Pielaiko stilu» kopā ar Lattelecom demonstrēja savas sapņu skolas formas. Ziedoņdārza apmeklētājiem bija iespēja ne tikai uzzināt modes jaunumus no slavenību stilistes Indras Salcevičas, bet arī «pielaikot» gadžetus, ielu dejas un mākslu, kā arī iepazīt ielu sporta veidus.

«Patlaban modē viennozīmīgi ir preppy stils. Tā izcelsme saistāma ar pagājušā gadsimta 40./50. gadiem. Šis stils apvieno klasisko ģērbšanos stilu – žaketes, kreklus, blūzes, faltētus pieklājīga garuma svārkus virs ceļiem – ar sportiskiem elementiem, piemēram, kedām vai cepuri. Ja kādreiz preppy stilā ģērbās elitāro skolu audzēkņi, tad šobrīd tendence ir globāla un iecienīta dažāda vecuma jauniešu vidū,» stāsta «Pielaiko stilu» modes skates stiliste Indra Salceviča, kas plašākai sabiedrībai zināma kā apģērbu zīmola SALT dizainere.

Lattelecom pasākuma «Pielaiko stilu» modes skatē piedalījās tādas personības kā Anna Rozīte, Ketija Šēnberga, Agnese Kleina, Aleksandra Kurusova, Deniss Ševeļovs, Markus Riva, kas bija tērpušies savās sapņu skolas formās – apģērbā, kādā ietu uz skolu, ja tagad mācītos vai studētu. Savus studiju gadus atcerējās arī pasākuma vadītājs, Ghetto Games un TV seja Renārs Zeltiņš. Mūsdienīgās skolas formas sabiedrībā zināmie cilvēki izvēlējās, sadarbojoties ar I. Salceviču.

«Šķiet, ka meitenes bieži vien izvēlas bikses, savukārt esmu par kleitām un sievišķību jau no agras jaunības!»,» saka TV seja un Babyroom.lv pārstāve Anna Rozīte. Savukārt sporta deju pasniedzēja Aleksandra Kurusova savu ģērbšanās stilu raksturo kā klasisku, bet savu skolas formu vēlētos spilgtos toņos: «Vēlētos, lai tagad mana skolas forma būtu košās krāsās, it īpaši tad, kad viss ir pelēcīgs un drūms. Krāsas uzlabo garastāvokli!»

«Dažreiz jauniešu ģērbšanās stils liek «palikt ar atvērtu muti», bet ne sliktākajā nozīmē. Protams, katrs vēlas paradīt savu «es» - vieni stilo kā hipsteri, citi kā skeiteri, citiem patīk sporta apģērbs vai uzsvērta elegance,» mūsdienu jauniešu stilu vērtē A. Kurusova. «Latvijā jauniešiem ir ļoti laba gaume. Izskatīties tā, ka uz tevi atskatās, ir māksla. Un mūsu jaunieši ir lieliski mākslinieki.»

Modes skates dalībnieki demonstrēja ērtus, sportiskus tērpus ar spilgtiem aksesuāriem – patlaban aktuālajiem datoriem, kas rotāti ar Kin Leaves ādiņām. «Vēl modē ir popkultūras tēlu stils. Nesen aktuāla bija «Krēsla» – jaunieši ģērbās tumšos, ērtos, bezformīgos tērpos ar kniedēm. Tāpat tika kopēta Lady Gaga. Lai gan skolēni un studenti izvēlas ērtumu, tas nav labākais veids, kā izpausties. Ja patīk kāds reperis, varbūt labāk uzvilkt cepuri, nevis vilkt strīpainas sporta bikses,» jauniešu ģērbšanās stilu vērtē I. Salceviča. «Kopumā esmu par skolas formām – tās vieno skolēnus un nojauc sociālā stāvokļa robežas. Tas, kā jaunieši var izcelties, ir aksesuāri, un mūsdienās par tādiem ir uzskatāmi arī datori un viedtelefoni.»

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu