Slēdz torentu vietni «isoHunt» (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: prasan.naik, CC BY-NC-ND 2.0

Kanādas torentu vietne «isoHunt», kas piedāvā pārsvarā pirātisku materiālu lejupielādi, pēc tiesas izlīguma tiks slēgta.

Vietnes īpašnieks Gerijs Fangs piekritis Amerikas Kino asociācijai (MPAA) samaksāt 110 miljonu dolāru (56,5 miljonu latu) naudassodu.

Savā blogā Fangs raksta: «Ir skumji noskatīties, kā izgaist mans lolojums.»

Pēc ziņu aģentūras LETA novērojumiem, interneta vietne «isohunt.com» pirmdien jau pārstājusi darboties, lietotāji tajā var izlasīt vien Fanga atvadu vārdus.

Vairāki uzņēmumi, tostarp «Disney», «Paramount» un «Twentieth Century Fox» apsūdzējuši «isoHunt» par autortiesību pārkāpšanu, tajā izvietojot miljoniem iecienītu filmu un televīzijas pārraižu. Šī tiesas prāva ilgusi vairāk nekā septiņu gadus.

Tiesas dokumentos gan atzīts, ka Fanga vadītais uzņēmums, visticamāk, nespēs samaksāt noteiktos 110 miljonus dolārus un MPAA saņems aptuveni 2-4 miljonus dolāru (1,02-2,05 miljonus latu).

Līdzīgi vietnei «The Pirate Bay», kura pēc tiesas lēmuma bloķēta Lielbritānijā, «isoHunt» pati pirātiskus materiālus neizvietoja, tā vietā tā darbojās kā direktorijs ar avotiem, no kuriem lejupielādēt nelikumīgos failus.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu