Slēpošanas trases steidz ražot sniegu un gaida pirmos slēpotājus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šodien, iestājoties aukstam laikam, daudzas slēpošanas trases sākušas nopietni strādāt un ražot sniegu, lai jau šajā nedēļas nogalē sagaidītu pirmos apmeklētājus, liecina aģentūras LETA veiktā aptauja.

Mākslīgā sniega pūšana uz kalna sākusies gan Valmieras slēpošanas centrā «Baiļi», gan arī Cēsu «Žagarkalnā», bet tādās vietās kā Engures novadā esošajā «Milzkalnā» vai Siguldas «Kaķīškalnā» mākslīgo sniegu sāks pūst tuvāko stundu laikā.

Pirmos slēpotājus vai snovborda cienītājus jau sestdien cer sagaidīt gan «Baiļi», gan arī «Žagarkalns». Arī citas slēpošanas trases jau šajā nedēļas plāno sākts savu jauno sezonu, bet to, kurā no brīvdienām šajā nedēļas nogalē sāksies darbs, rādīs laika apstākļi.

«Žagarkalnā» patlaban mākslīgā sniega pūšana mijas ar dabīgo sniegu, līdz ar to trases tiks labi sagatavotas. Ja gaisa temperatūra pieturēsies pie mīnus 3 grādiem, tad sestdien plānots atvērt vienu nogāzi, bet svētdien, iespējams, tiks atvērta jau arī jau otra nogāze.

Kā pastāstīja «Baiļu» īpašnieks Valdis Vanags, pieturoties salam, Valmierā slēpošanas trase tiks atklāta sestdien plkst.13 un pirmajā dienā darbosies jau divi pacēlāji.

Slēpošanas trases «Milzkalns» pārstāvis Viesturs Ošenieks stāstīja, ka uzņēmums ir sagatavojies jaunajai sezonai un būs parūpējies par dažiem jauniem pārsteigumiem. «Milzkalns» cer darbu sākt svētdien, kad plānots atvērt jau divas trases.

Konkrētu dienu, kad sāks strādāt «Kaķīškalna» trase, slēpošanas trases pārstāvji šodien vēl nevarēja pateikt, taču plānots, ka vienā no brīvdienām, pieturoties augstam laikam, «Kaķīškalns» sāks darbu.

Kā pastāstīja slēpošanas trašu pārstāvji, šodien jau ļoti daudz cilvēki sākuši interesēties par to, kad varēs atklāt slēpošanas un snovborda sezonu. Par iespēju slēpot interesējas ne tikai vietējie sportotāji, bet arī interesenti no kaimiņvalstīm - Lietuvas un Igaunijas.

Ilgāk jaunajai sezonai nolēmis gatavoties slēpošanas un atpūtas parks «Ozolkalns», kas atrodas pie Cēsīm netālu no «Žagarkalna». Mākslīgā sniega pūšanu «Ozolkalns» sācis jau šodien, taču trases atvēršana tiek plānota «uz decembra padsmitajiem datumiem». Kā skaidroja «Ozolkalna» pārstāvji, tas tādēļ, lai trases būtu labāk sagatavotas.

«Ozolkalns» šoziem piedāvās slēpošanas trases, snovborda parku, bērnu trasi un kamaniņu trasi, bet šā gada jaunums būs iespēja mežā izmēģināt spēkus loku šaušanā.

Mākslīgo sniegu šodien sācis pūst arī Cēsu novadā esošo slēpošanas un biatlona komplekss «Priekuļi».

Kā aģentūru LETA informēja SIA «Sniega tehnika» sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Kraukle, Ja saglabāsies atbilstoši laika apstākļi, tad tiek plānots tuvākās diennakts laikā nodrošināt ar kvalitatīvu sniegu aptuveni 400 metrus.

Slēpošanas un biatlona centrs «Priekuļi» ir šosezon pirmais, kurā sākuši darbu «Sniega tehnika» mākslīgā sniega lielgabali, bet domājams, ka jau piektdien tie tiks ieslēgti arī Mežaparka atpūtas kompleksā «Ziemas parks» Rīgā.

Kā vēsta sinoptiķi, šodien no rīta vien pašos dienvidrietumu rajonos termometra stabiņš rādīja plus grādus, bet citviet gaisa temperatūra noslīdējusi zem nulles, sasniedzot pat mīnus 6 grādus. Gaisa temperatūra, kā jau prognozēts iepriekš, turpinās pazemināties, un decembra sākumā gaidāms, ka naktīs noslīdēs zem mīnus 20 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu