Šlesers aicina premjeru publiskot Ģenerālprokuratūras atzinumu par «airBaltic»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saeimas deputāts Ainārs Šlesers (PLL) uzskata, ka ir pienācis laiks atslepenot premjera Valda Dombrovska (V) lūgto Ģenerālprokuratūras atzinumu par «airBaltic» akcionāru līgumiem.

To portālam «Apollo» pavēstīja LPP/LC preses sekretārs Ģirts Dripe.

Šīs informācijas publiskošanu īpaši aktuālu padara Valsts Kancelejas atzinums, ka Šlesera laikā slēgtais «airBaltic» akcionāru līgums būtiski palielinājis valsts ietekmi nacionālajā aviokompānijā, pretēji premjera Dombrovska un ekonomikas ministra Arta Kamapara (V) apgalvojumiem.

Valsts Kanceleja secinājusi, ka Šlesera laikā izdevies ne tikai novērst privātā akcionāra likumīgās tiesības pilnībā pārņemt kontroli pār «airBaltic» , bet arī panākt, ka bez valsts piekrišanas kompānijā nevar tikt pieņemts neviens būtisks lēmums, skaidro Dripe.

Šlesers arī uzsver, ka 2010.gada 30.aprīlī Dombrovska valdība, ieguldot 15 miljonus latu aviokompānijā,  slēgusi jaunu «airBaltic» akcionāru līgumu. Tas skaidri atrunāts Dombrovska līguma 12.1 un 19.4 punktos, kuros teikts, ka šis līgums aizstāj visas iepriekšējās vienošanās, skaidro Šlesera pārstāvis.

Viņš uzsver, ka tādejādi Dombrovska valdības laikā ir slēgts jauns «airBaltic» akcionāru līgums, kompānijā ieguldīti 15 miljoni latu, bet «Vienotības» politiķi joprojām  piesauc Šlesera līgumu.

«Šī situācija diemžēl apliecina, ka premjers Dombrovskis vai nu nelasa un neiepazīstas ar būtiski svarīgiem valdības dokumentiem vai arī, lai novērstu savas kļūdas, «Vienotībai» raksturīgā manierē, politiskajās cīņās iesaista tiesībsargājošās institūcijas, šajā gadījumā Ģenerālprokuratūru,» norādīts Šlesera pārstāvja sagatavotajā paziņojumā presei.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu