Šlesers: Latvijas iedzīvotāji jāstimulē būvēt savrupmājas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Cilvēkiem nevajadzētu mitināties «hruščovku» dzīvoklīšos, bet rast iespēju tikt pie privātmājas, šādu uzskatu intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» pauž Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC).

«Kas attiecas par jaunieviesto mājokļa nodokli, tas varētu būt, bet ieviešams no 2012.gada, kad būsim atguvušies no krīzes un cilvēkiem parādīsies vairāk līdzekļu. Šim nodoklim ir vairāk simboliska nozīme, jo Latvijā ir ārkārtīgi daudz brīvas zemes. Cilvēkiem nevajadzētu mitināties «hruščovku» dzīvoklīšos, bet rast iespēju tikt pie privātmājas,» saka Šlesers.

Viņaprāt, māju īpašniekiem, kuriem ir lielāks zemes gabals, par šo platību jāpiemēro pēc iespējas neliela maksa. «Pie Rīgas un citur ir aizaugušas zemes, nekoptas pļavas, un mēs tik sakām - par to jāmaksā liels nodoklis,» saka Šlesers.

Viņš informē, ka par savu zemi katru gadu maksā 8000 latu. «Jūrmalā zeme ir dārga, bet es turpināšu maksāt. Runa ir par ko citu. Man blakām ir vēsturisko īpašumu atguvis kaimiņš. Viņš plānojis uzcelt vēl vienu māju meitai. Nu, sadzirdējis, kādi būs nodokļi, viņš vairs nevar atļauties šo jaunbūvi. Es uzskatu, ka Latvijas iedzīvotāji jāstimulē būvēt savrupmājas, lai viņi būtu saimnieki savā «stūrītī». Nevajag atbalstīt «hruščovku» politiku. Esmu kategoriski pret to,» saka Šlesers.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu