Slimnīcā miris Rīgas maratona dalībnieks

LETA/BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: NMPD

Šodien «Nordea Rīga maratona» laikā sešās neatliekamās medicīniskās palīdzības automašīnās un medpunktos kopumā sniegta palīdzība 155 cilvēkiem, no tām 16 personas nogādātas uz stacionāriem papildus pārbaužu veikšanai, aģentūru LETA informēja «Nordea Rīgas maratona» rīkotāji.

Tikmēr Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša aģentūrai BNS pastāstīja, ka vienam vīrietim kļuva slikti un viņš gāja bojā.

Vīrietim skrienot kļuvis slikti, mediķi viņam operatīvi centušies palīdzēt, nogādājuši slimnīcā, taču viņa dzīvību glābt nav izdevies.

Bukša uzsvēra, ka šogad maratona laikā rūpēs par dalībnieku veselību un drošību bijušas ārkārtīgi augstā līmenī, bija pieejamas atvēsināšanas iespējas, daudz dzeramā ūdens un mediķu brigādes trasē bija izvietotas biežāk, taču tik grūtā sporta veidā, kā ir maratons, nav iespējams līdz galam izslēgt negadījumu iespējamību.

Raksturīgākā diagnoze - pārkaršana karstuma un fiziskas slodzes ietekmē.

Kā sacīja maratona rīkotāji, lai arī apņēmība bijusi liela, tomēr ne visiem skrējējiem šodien ir izdevies pieveikt kārotos maršrutus.

Maratona distancē no 1092 reģistrētajiem dalībniekiem, pēc sākotnējiem rezultātiem, finišēja 892 skrējēji, savukārt pusmaratona distancē - no 2 690 reģistrētajiem dalībniekiem, pēc sākotnējiem rezultātiem, finišēja 2312 skrējēji.

10 km distancē no 3425 reģistrētajiem dalībniekiem, pēc sākotnējiem rezultātiem, finišēja 2860 skrējēji.

Kopumā visās distancēs šodien uz startu izgāja 18 180 dalībnieki. Visvairāk skrējēju startēja 5 km distancē - 10 973, 10 km distancē - 3425 dalībnieku, pusmaratonā startēja 2690 skrējēji, bet uz pilnā maratona starta līnijas stājās 1092 dalībnieki.

Vislielāko dalībnieku skaits pulcēja 5 km distance, kurā uz starta izgāja 10 973. Līdzīgi kā iepriekšējos gados uz 5 km distances goda pjedestāla stāvēja tikai Latvijas sportisti. 5 kilometrus visātrāk - 15 minūtēs 52 sekundēs - veica Kaspars Briška. Ātrākā sieviešu konkurencē bija Diāna Panovska ar rezultātu 00:19:34.

Jau ziņots, ka «Nordea Rīga maratonā» maratona galvenajā distancē svētdien pie panākumiem tika Kenijas sportists Kurgats Tituss Kipkorirs un krieviete Iraida Aleksandrova. Savukārt pusmaratona distancē pirmie finišējuši pašmāju profesionālie skrējēji Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu