Slimnīcai būs jāmaksā 5000 latu par dzemdētājas nekvalitatīvu aprūpi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Augstākās tiesas (AT) Senāts trešdien atstāja spēkā spriedumu, ar kuru no SIA «Dobeles un apkārtnes slimnīcas» piedzīta 5000 latu morālā kaitējuma atlīdzība par nekvalitatīvu medicīnisko aprūpi, sniedzot dzemdību palīdzību, aģentūru LETA informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece.

Sieviete iesniedza prasību tiesā par veselībai nodarītā kaitējuma atlīdzības piedziņu, norādot, ka viņa astoņus mēnešus saņēmusi pirmsdzemdību veselības aprūpi, dzemdību palīdzību, kā arī pēcdzemdību aprūpi, kas bijusi nekvalitatīva, jo tās rezultātā dzemdību laikā gājis bojā viņas bērns.

Prasībā tiesai sieviete lūdza par viņas veselībai nodarīto kaitējumu piedzīt no slimnīcas 50 000 latu, no tiem 20 000 latu kā kompensāciju par sakropļojumu un izķēmojumu un 30 000 latu - kā kompensāciju par morālo kaitējumu.

AT prasību apmierināja daļēji, piedzenot 5000 latu. AT spriedumā atzina, ka nav pierādīta cēloniska sakarība starp atbildētājas darbību vai bezdarbību un prasītājas augļa zaudēšanu dzemdību laikā. Pārējā daļā prasība tika noraidīta, taču sieviete spriedumu apstrīdēja Senātā.

Šodien pieņemtais Senāta spriedums nav pārsūdzams.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu