Slovāku hokejistam Škurko astoņu gadu cietumsods par tiesneša slepkavību

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Slovāku hokejistam Ladislavam Škurko piespriests astoņu gadu cietumsods par tiesneša slepkavību 2008. gadā, vēsta Slovākijas mediji.

2009. gada aprīlī Škurko atzinās 26 gadus vecā hokeja tiesneša Mareka Liptaja slepkavībā, viņu nogalinot ar 14 naža dūrieniem. Liptaja mirstīgās atliekas tika atrastas 2008. gada decembrī mežā netālu no Košices.

Šobrīd 26 gadus vecais Škurko gandrīz divus gadus pavadīja apcietinājumā, bet pagājušajā gadā viņš tika atbrīvots. Nelielu aizvadītās sezonas daļu Škurko spēlēja Slovākijas čempionāta zemākajās līgās.

Pagājušā gada jūlijā Škurko izteicās, ka viņa atzīšanos slepkavībā policija ieguva krāpnieciskā veidā, tāpēc hokejists no tās atteicās. Tika sākta izmeklēšana, un prokurors pieprasīja vismaz 15 gadu cietumsodu, tomēr psihiatra liecība deva atzinumu, ka Škurko nozieguma brīdī bija prāta aptumšošanās, kas bija par pamatu soda mīkstināšanai.

Saskaņā ar sākotnējo Škurko atzīšanos Liptajs apmetās viņa mājās, apgalvojot, ka sirgst ar vēzi. Uzzinājis, ka tiesnesis melo, hokejists centās viņu izlikt aiz durvīm, taču, kad ar mutiskiem argumentiem nebija pietiekami, Škurko lietā lika virtuves nazi.

2004. gada NHL jauno spēlētāju drafta ceremonijā Škurko sestajā kārtā ar kopējo 170. numuru izvēlējās Filadelfijas «Flyers» komanda, tomēr pasaules spēcīgākajā līgā viņš nav aizvadījis nevienu spēli.

2005. un 2006. gadā Škurko Slovākijas izlases sastāvā piedalījās pasaules U-20 čempionātos, bet 2007. gadā viņš kļuva par Slovākijas čempionu HK «Košice» vienības sastāvā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu