Smagā cīņā zaudējums pagarinājumā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas basketbola izlase pārbaudes spēlē Kauņā trešdien piedzīvoja minimālu zaudējumu pret Lietuvas valstsvienību. Spēle pagarinājumā beidzās ar rezultātu 75:77.

Latvijas izlasē rezultatīvākais ar 20 gūtajiem punktiem bija Kristaps Valters. Kaspars Kambala guva 15 punktus, bet 12 punkti Andra Biedriņa rēķinā. Savukārt Lietuvas izlasē 26 punktus guva Lins Kleiza.

Spēles sākumā Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 4:0, tomēr turpinājumā Lietuvas izlase pārņēma vadību. Laukumā līdzīgā cīņā neviena no komandām lielu pārsvaru nespēja gūt. Pēc pirmās ceturtdaļas Latvija zaudēja ar rezultātu 15:17, bet pēc puslaika tai bija sešu punktu deficīts — 32:38.

Kopumā Lietuvas izlase vairākkārt ieguva astoņu punktu pārsvaru, bet pēc trešās ceturtdaļas tai vēl bija trīs punktu vadība — 48:45. Spēles pēdējās 10 minūtes sākumā septiņus punktus īsā laika sprīdī guva Armands Šķēle un Latvijas izlase izvirzījās vadībā ar 52:50. Turpinājumā laukumā ritēja līdzīga cīņa ar nelielu Lietuvas pārsvaru. Vēl vienu reizi Latvija vadību atguva pēdējās minūtes sākumā, kad tālmetienu realizēja Kristaps Valters, panākot 64:63. Latvija ieguva arī trīs punktu pārsvaru, tomēr nesekmīgi nospēlēja pēdējās sekundēs, kad pēc Sima Jasaiša neprecīza otrā soda metiena pirmais pie bumbas nokļuva Lins Kleiza un panāca neizšķirtu — 66:66. Pēdējais uzbrukums Latvijai neizdevās, un mačs turpinājās pagarinājumā.

To sekmīgāk sāka Lietuva un ieguva sešu punktu pārsvaru (74:68), tomēr Latvija nepilnas minūtes laikā pietuvojās līdz 73:74. Saspringtā mača izskaņā, sešas sekundes pirms papildlaika beigām, Kristaps Valters realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem un Latvijas izlase nespēja izlīdzināt rezultātu (74:75). Tomēr arī Pauļus Jankūns realizēja tikai vienu no diviem soda metieniem, un atkal Lietuva uzreiz pārkāpa noteikumus — 4,4 sekundes pirms mača beigām Kristaps Valters atkal realizēja tikai vienu soda metienu. Pēdējos soda metienos Kleiza arī vienu reizi bija precīzs, tomēr pēdējo uzbrukumu Latvija nerealizēja un piedzīvoja zaudējumu ar 75:77.

Piektdien abas komandas atkārtoti tiksies «Arēnā «Rīga»».

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Latvijas izlase savā laukumā aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Zviedrijas valstsvienību, abos mačos svinot pārliecinošu uzvaru — 89:67 un 92:69.

Uz Lietuvu savainojuma dēļ nedevās Gatis Jahovičs, bet no izlases kandidātu pulka pēc iepriekšējiem diviem mačiem svītrots Edgars Jeromanovs un Jurijs Aleksejevs.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Latvijas izlase aizvadīs vēl vairākas pārbaudes spēles. Laikā no 19. līdz 21. augustam Latvijas basketbolisti piedalīsies starptautiskā turnīrā Grieķijā, bet no 26. līdz 30. augustam Latvijas izlasei paredzēts «Efes Pilsen» Pasaules kausa turnīrs Turcijā, kurā piedalīsies sešas komandas. Latviešu pretinieces B grupā būs Lielbritānijas un Maķedonijas izlase. Pārbaudes cikla noslēgumā Latvijas izlase 3. septembrī Rīgā tiksies ar kādu Eiropas klubu, kas pagaidām vēl nav zināms.

Jau ziņots, ka Eiropas čempionātā, kas no 7. līdz 20. septembrim norisināsies Polijā, Latvijas izlase spēlēs vienā apakšgrupā ar Krievijas un Vācijas valstsvienību, kā arī papildu kvalifikācijas turnīra uzvarētājiem.

Papildu kvalifikācijas turnīrā A apakšgrupā spēlē Bosnija un Hercegovina, Portugāle un Beļģija, bet B grupā spēkojas Francijas, Itālijas un Somijas izlase. Abu grupu uzvarētāji divu spēļu sērijā noskaidros finālturnīra dalībniekus.

Eiropas čempionāta finālturnīrā B apakšgrupas komandas pirmā posma mačus aizvadīs Gdaņskā. Pirmo spēli Latvijas izlase aizvadīs 7. septembrī ar pašreizējiem Eiropas čempioniem — Krievijas izlasi.

Latvijas izlases spēlētāju saraksts pārbaudes spēlei ar Lietuvu: Kristaps Valters, Jānis Blūms, Sandis Valters, Armands Šķēle, Aigars Vītols, Kristaps Janičenoks, Uvis Helmanis, Kaspars Bērziņš, Andris Biedriņš, Kaspars Kambala, Ernests Kalve, Artūrs Štālbergs, Rolands Freimanis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu