Smagi ievainota 80 gadus veca sieviete aiztur divus noziedzniekus (83)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DieselDemon, CC BY-SA 2.0

Svētdien Rīgā kāda ļoti varonīga 80 gadus veca sirmgalve, neskatoties uz to, ka bija nopietni ievainota, spējusi aizturēt divus ļaundarus, kas uzbruka viņas mājoklī Biķernieku ielā.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja Rīgas reģiona policijas pārstāvis Toms Sadovskis, vakar pie kādas 80 gadus vecas sievietes ciemos ieradās kāds paziņa, kuram līdzi bija jaunāks draugs. Abi vīrieši kundzei prasīja naudu, jo vēlējās iegādāties alkoholisku, taču sirmgalve naudu vīriešiem nedeva. Tas abus vīriešus sadusmoja, un viņi sirmgalvei uzbruka – viens no viņiem uzbruka ar āmuru, bet otrs izmantoja nazi un ievainoja kundzi kaklā.

Neraugoties uz nopietnajiem ievainojumiem, sirmgalvei izdevās tikt līdz dzīvokļa ārdurvīm un no iekšpuses tās aizslēgt, taču, bēgot no uzbrucējiem, viņa paslēpās vienā no dzīvokļa istabām un ieslēdzās tajā. Tad 80 gadus vecā kundze zvanīja policijai un ziņoja par notikušo.

Pāris minūtes vēlāk, kad notikuma vietā ieradās ekipāža, sirmgalve pa logu izsvieda atslēgas, lai likumsargi varētu iekļūt dzīvoklī.

Pa to laiku abi vīrieši bija mēģinājuši izkļūt no dzīvokļa, taču metāla ārdurvis un sievietes istabas durvis viņiem uzlauzt neizdevās. Tāpat arī pa logu nebija iespējams izkļūt, jo dzīvoklis atrodas ēkas piektajā stāvā.

Kad policisti ieradās dzīvoklī, 60 gadus veco uzbrucēju aizturēja uzreiz, viņš bija 1,7 promiļu reibumā. Taču jaunāko – 26 gadus veco vīrieti - policisti pēc brīža atrada slēpjamies skapī. Jaunais vīrietis bija 3,11 promiļu alkohola reibumā.

Cietusī sirmgalve ar smagām traumām nogādāta slimnīcā, taču viņas stāvoklis ir stabils.

Abi slepkavības mēģinājumā aizdomās turētie vīrieši noziegumā ir atzinušies un šobrīd atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā. Tuvākajā laikā policija lūgs tiesu viņiem piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu.

Komentāri (83)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu