Smalks humora meistardarbs LNO baleta mākslinieku sniegumā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauno sezonu teātra nams «Jūras vārti» Ventspilī uzsāk ar asprātīgu un dzīvespriecīgu Dmitrija Šostakoviča baleta «Gaišais strauts» izrādi 9. septembrī plkst.16:00. Galvenajās lomās Jūlija Gurviča un Sergejs Neikšins. 

Alekseja Ratmanska iestudējums par padomju kolhoza idilli ir smalks humora meistardarbs, kas būvēts ar snaipera cienīgu režisora precizitāti. Slaucējas un traktoristi, mākslinieku brigāde, kvalitātes inspektori un vasarnieki, pārģērbšanās, pārpratumi, iemīlēšanās, greizsirdība un atkal iemīlēšanās, ražas svētki, kolhoza ļaužu valši, Kubaņas kazaku dejas un dārzeņu maršs - tas viss notiek diennakts laikā pagājušā gadsimta 30.gadu kolhozāGaišais strauts kaut kur Krievijas vidienē.

Aleksejs Ratmanskis asprātīgā baleta reanimāciju veica Lielajā teātrī, izceļot saulītē vadoņa Staļina laikā aizliegto un publiski nopelto darbu.

  • Diriģents: Normunds Šnē, horeogrāfs: Aleksejs Ratmanskis, scenogrāfi: Jevgeņijs Monahovs, Iļja Utkins, kostīmu māksliniece: Jeļena Markovska.
  • Biļetes cena Ls6.00, 7.00 un Ls8.00 visās Biļešu serviss tirdzniecības vietās.
Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu