Šmēdiņš: Uz finālposmu aizbrauks divi, bet kāds paliks <i>apbižots</i> (25)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas pludmales volejbolists Jānis Šmēdiņš sarunā ar «Apollo» atzīst, ka uz Pasaules kausa finālposmu Brazīlijā pelnījuši doties visi četri olimpieši, taču aizbraukt var tikai divi un kāds paliks apbižots.

Šmēdiņš pašlaik uzturas Latvijā un šonedēļ kopā ar jauno pārinieku Aleksandru Samoilovu nolēmuši aizvadīt treniņus pludmales sporta centrā «Brazīlija». «Līdz šim sevi uzturēju sportiskajā formā skrienot un peldot Olimpiskajā sporta centrā vai arī devos paskriet ārā. Spēlējis neesmu jau labu laiku, tādēļ šonedēļ plānojam uzspēlēt «Brazīlijā». Par treniņiem tos gan nosaukt nevarētu, jo laiks pieslīpēt tehniskās nianses vēl būs. Tagad vienkārši gribas uzspēlēt

Janvāra vidū Šmēdiņš un Samoilovs iecerējuši doties uz Ēģipti, kur sāktos gatavošanās nākamajai sezonai, taču šos plānus var nākties mainīt, jo no 9. līdz 12. janvārim Brazīlijā plānots Pasaules kausa finālposms.

Kuri divi pludmales volejbolisti pārstāvēs Latviju šajā turnīrā, tiks izlemts Pludmales volejbola komisijā, kurā izskatīšanai izvirzīts variants, ka uz Brazīliju jādodas olimpiskajiem medaļniekiem Šmēdiņam un Mārtiņam Pļaviņam. «Tāds ir federācijas uzstādījums un viņu redzējums. Mūsu piedāvātais variants, ka jābrauc man un Sašam, neguva apstiprinājumu. Katrs grib braukt uz šo turnīru. Uzskatu, ka pelnījuši spēlēt finālposmā ir visi četri, taču aizbrauks tikai divi, bet kāds paliks apbižots

Jaunajā sezonā Šmēdiņa un Samoilovam duetam būs divi treneri - abu sportistu tēvi Andris un Genādijs. «Būs ne tikai divi treneri, bet arī divi pāri, jo Ruslans Sorokins spēlēs kopā ar Tomu Šmēdiņu. Par viņu plāniem sākt gatavošanos sezonai gan nezinu, jo Toms aizvada sezonu klasiskajā volejbolā.»

Vai nebaida Genādija Samoilova treniņi, par kuriem klīst leģendas? «Tad jājautā šiem leģendu izplatītājiem, ko viņi zina un cik daudz saprot? Vairs nav tā, kā bija pirms pieciem, sešiem gadiem. Ja klausās nostāstus no malas, tad dzird visādus brīnumus, taču esot klātienē ir pavisam citādāk,» smaidot piebilst Šmēdiņš.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu