Smēķēšanas aizliegums Lielbritānijā devis pretēju rezultātu

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Lielbritānijā ieviestais aizliegums smēķēt sabiedriskās vietās nav devis vēlamo rezultātu, bet gan gluži pretēji — situāciju vēl pasliktinājis.

2008. gadā smēķēt atmetušo skaits salīdzinājumā ar 2007. gadu samazinājies par ceturtdaļu, bet tajā pašā laikā izdevumi smēķēšanas apkarošanas kampaņai pieauguši no 26 miljoniem mārciņu (19,7 miljoniem latu) līdz 33 miljoniem (25 miljoniem latu).

Kā uzskata smēķēšanas aizlieguma kritizētāji, šie dati pierāda, ka tik stingru ierobežojumu pozitīvais efekts bijis tikai īslaicīgs, raksta avīze «The Daily Mail».

Taču valdība jau atvairījusi pārmetumus, norādot, ka aizliegums visupirms tika ieviests pasīvās smēķēšanas novēršanai, nevis lai piespiestu smēķētājus atmest kaitīgo ieradumu.

Saskaņā ar avīzes pagājušajā mēnesī veiktas aptaujas rezultātiem patiesībā pēc aizlieguma ieviešanas vīrieši vecumā no 16 līdz 34 gadiem sākuši smēķēt vairāk, bet smēķējošo sieviešu skaits tajā pašā vecuma grupā nav mainījies.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu