Šmerlis. Rīgas ekotūrisma ceļvedis

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Izdevniecība  «Jumava» izdevusi Aivara Koviča grāmatu  «Šmerlis. Rīgas ekotūrisma ceļvedis».

1. grāmata 10 grāmatu sērijā par Rīgas mežiem. Ietver sevī gan vēsturisko daļu, gan pastaigu maršrutus, gan svarīgas ziņas par mežā sastopamajiem koku un augu sugām. Ceļvedīietilpsts 122 krāsaini zīmējumi un 18 kartes.

Jūsu rokās nonākušais vides tūrisma ceļvedis rosinās iepazīties ar vienu novisskaistākājamiem Rīgas zaļajiem stūrīšiem — Šmerļa mežu un tā apkārtni. Šis nelielais meža masīvs atšķiras no citiem Rīgas mežiem ar to, ka te saglabājušās ap 200 gadu vecas priežuaudzes un novērojama vislielākā bioloģiskā daudzveidība Rīgas centra tuvumā. Dažās stundās kopā ar ceļvedi iepazīsiet slavenās Rīgas priedes, dižkokus, neparastus brīnumkokus, Eiropassavienības nozīmes aizsargājamos biotopus, dažādau sugu augus, gleznainus ezerus, kā arī Šmerļa meža un tā apkārtnes vēstures objektus.

Šis ceļvedis rosinās iepazīties ar vienu no visskaistākajiem Rīgas mežiem un tā apkārtni. Ceļvedis būs lieliska lasāmviela visiem ekoloģiskā dzīvesveida piekritējiem un citiem dabasmīļotājiem, jo palīdzēs izprats tajā notiekošos procesus un sniegs daudz jaunas informācijas par meža un tajā atrodamiem kokiem un augiem kopumā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu