Smiltenes kino pārtrauc darbu nepareizu biļešu dēļ

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nepareizi nodrukātu biļešu dēļ simtiem Vidzemes iedzīvotāju paliek bez filmas «Graustu miljonārs» skatīšanās, jo Smiltenes pašvaldības kinoteātrī nedrīkst pārdot biļetes ar uzrakstu «Smiltene, Valkas rajons», raksta «Latvijas Avīze».

Dažas dienas pēc Smiltenes novada dibināšanas Valsts ieņēmumu dienests biļetes atzinis par nederīgām, jo pareizi jābūt uzrakstam «Smiltenes novads». Tas nozīmē, ka līdz jaunu biļešu ieviešanai kino uz lielā ekrāna iedzīvotājiem ies gar degunu.

Sašutis par šādu situāciju ir kinoteātra darba organizators Gunārs Liedags. Viņš uzskata, kas valstī tiek veicināta nevis ieņēmumu gūšana, bet gan papildu izdevumu radīšana. «Es uzskatu, ka uz esošajām biļetēm, par kuru iespiešanu taču nauda reiz jau samaksāta, varēja vienkārši uzlikt atbilstošu zīmodziņu un kādu laiku izmantot. Tagad ir tikai zaudējumi gan kinoteātrim, gan pašvaldībai. Nemaz nerunājot par morālajiem zaudējumiem cilvēkiem, kuri neredzēs jaunās filmas,» neizpratnē ir Gunārs Liedags.

Naudu par jaunajām biļetēm gan pārāk daudz nevajadzēs tērēt, taču laiks paies, kamēr varēs ieviest jaunās — kamēr anulēs un ar aktiem norakstīs visas vecās, kamēr tipogrāfijā iespiedīs jaunās biļetes, tikmēr pašvaldībai ienākumi no pasākumiem ies secen.

Sašutis ir arī Latvijas Pašvaldību savienības vadītājs Andris Jaunsleinis: «Pilnīgs absurds! Jābūt pārejas periodam. Mēneša laikā cilvēkiem jādod iespēja samainīt vecās biļetes pret jaunām.»

Tikmēr Valsts ieņēmumu dienesta Vidzemes reģionālās iestādes rīcībā nav informācijas nedz par veiktajām pārbaudēm Smiltenes kinoteātrī, nedz to, ka kaut kas aizliegts, apgalvo Valsts ieņēmumu dienesta Komunikāciju daļas pārstāvji. Neviens neesot arī interesējies, kā rīkoties šajā situācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu