Smirnovam augstā sestā vieta prestižā Čjinhai ezera velobrauciena posmā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: tdgl.cn

Latvijas riteņbraucējs Andris Smirnovs no «Rietumu-Delfin» komandas šodien izcīnīja augsto sesto vietu Ķīnā notiekošā prestižā Čjinhai ezera velobrauciena (2.HC kategorija) astotajā posmā.

Latvijas pārstāvis 201 kilometru garās distances finišā ierindojās pirmās sekotāju grupas pašā galvgalī, kas posma pieciem labākajiem braucējiem zaudēja vien divas sekundes.

Par posma uzvarētāju ar laiku četras stundas 20 minūtes un 51 sekunde kļuva itālietis Saša Modolo no «Bardiani Valvole-CSF Inox» komandas.

Otrs sacensībās startējošais Latvijas braucējs Andris Vosekalns ierindojās 117. vietā 124 finišējušo sportistu konkurencē, uzvarētājam zaudējot 11 minūtes un 54 sekundes.

Tikmēr «Rietumu-Delfin» komandu pārstāvošais francūzis Metjū Perņē finišēja 64. vietā, uzvarētājam zaudējot sešas sekundes, igaunis Pēters Prūss ar tādu pašu atstatumu sekoja 84. pozīcijā, bet cits francūzis Gijoms Sula nefinišēja.

Velobrauciena kopvērtējumā labākais no «Rietumu-Delfin» komandas joprojām ir Perņē, kurš saglabā 30. vietu, kopvērtējuma līderim Porsejedi Golahuram no Irānas zaudējot 13 minūtes un 25 sekundes. Prūss atrodas 76. vietā (+1:09:29), Smirnovs ieņem 117. pozīciju (+1:44:06), bet Vosekalns atrodas 122. vietā (+1:59:27) starp 124 sportistiem, kuri turpina sacensības.

Jau vēstīts, ka otrdien no sacensībām trešajā posmā izstājās «Rietumu-Delfin» komandā startējošais rumāņu braucējs Larss Prija, kurš šogad šajā velobraucienā piedalījās jau ceturto reizi.

Pirmdien sportistiem paredzēta atpūta, bet sacensības turpināsies otrdien, kad braucējiem vajadzēs veikt 117 kilometrus garu devīto posmu.

«Rietumu-Delfin» komandas sastāvā šajās sacensībās nestartē šīs sezonas līderis Toms Skujiņš, kurš šobrīd gatavojas Eiropas čempionātam junioriem un U-23 vecuma grupā, kas no 18. līdz 21. jūlijam norisināsies Čehijā.

Tūres dalībniekiem jāpārvar 3000 metru virs jūras līmeņa augstuma starpība. Velobrauciens noris 13 posmos, un tā kopējais garums ir ceturtais lielākais pasaulē - vairāk nekā 2000 kilometru. Garāki ir tikai trīs prestižākie daudzdienu velobraucieni.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu