Šmits brīdina politiķus balagānu no Saeimas nepārcelt uz valdību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas padomes priekšsēdētājs Didzis Šmits uzskata, ka politiķiem jāpamato, kāpēc konkrētā persona ir labākā, kura var ieņemt kādu no ministra krēsliem.

«Aicinu politiskās partijas un Saeimas deputātus ļoti rūpīgi izsvērt katra ministra kandidāta atbilstību amatam. Kā uzņēmēju pārstāvis es vēlos pirms valdības apstiprināšanas uzzināt ministru kandidātu plānotos sasniedzamos mērķus katrā tautsaimniecības nozarē un iepazīties ar rīcības plānu to sasniegšanai,» paziņojumā medijiem norāda Šmits.

Šmits arī uzsver, ka viņš sagaida ļoti nopietnu pamatojumu, kāpēc veiksmīgi strādājoši ministri, piemēram, Jānis Dūklavs (ZZS), nevarētu turpināt darbu.

«Politiķiem pieprasu pārliecināt uzņēmējus, ka katra plānotā nomaiņa dos kvalitatīvāku rezultātu. Praktiski visās Zemkopības ministrijas pakļautībā esošajās nozarēs ir gaidāmi milzīgi izaicinājumi (tiešie maksājumi lauksaimniekiem, zivsaimniecības politikas reforma, nākamais ES budžeta plānošanas periods u.c.), tādēļ eksperimentiem vai «politiskajām spēlītēm» šeit nav vietas,» – tā Šmits.

Padomes vadītājs brīdina politiķus, ka laiks, kad sabiedriskās organizācijas pasīvi vēroja politiskos procesus, ir pagājis. «Ja mēs no politiķu puses redzēsim negodprātīgu attieksmi pret valsti, tai skaitā neprofesionālu kandidātu virzīšanu amatos, mēs rīkosimies, lai to nepieļautu.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu