Smoga dēļ Pekinas iedzīvotājiem iesaka neiziet no mājām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pekinas iedzīvotājiem, īpaši bērniem un vecākiem cilvēkiem, šo piektdien iesaka neiziet no mājām smoga dēļ, kas pārņēmis pilsētu.

Virs Pekinas izveidojusies bieza migla, kas neļauj notikt gaisa apmaiņai, tāpēc pilsētā ir koncentrējies ļoti piesārņots gaiss.

«Lietojiet sejas maskas, ja šodien vēlaties kaut kur doties ārpus mājām,» ziņu aģentūrai «Xinhua» teica Suņs Dzjisuns, Pekinas atbildīgā amatpersona par laikapstākļiem.

Ir slēgti galvenie autoceļi, kas ved uz galvaspilsētu, un dažviet redzamība samazinājusies līdz 50 metriem. Savukārt Pekinas Starptautiskajā lidostā iesprostoti tūkstošiem pasažieru, jo biezās miglas dēļ atcelti daudzi lidojumu reisi.

Vakar Pekinā Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Žaks Roge paziņoja, ka piesārņotā gaisa dēļ var tikt traucēta 2008. gada Pekinas olimpisko spēļu veiksmīga norise. Roge uzsvēra, ka Pekina nepietiekami domā, kā varētu nodrošināt sportistiem, īpaši izturības sporta disciplīnās, tīru gaisu.

Arī Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Vides programmas paziņojumā izteiktas šaubas, vai organizatori līdz olimpisko spēļu sākumam pagūs atrisināt gaisa kvalitātes problēmu.

Šā gada augustā Pekinā veica eksperimentu, kura laikā četras dienas no satiksmes izslēdza apmēram 1,3 miljonus personīgo automašīnu, un organizatori norāda, ka šādu pašu procedūru plānots atkārtot arī spēļu laikā. Tāpēc viņi ir pārliecināti, ka spēs nodrošināt labu gaisa kvalitāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu