Smukulis otro reizi izcīna 24. vietu «Giro d'Italia» posmā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas riteņbraucējs Gatis Smukulis no Krievijas komandas «Katjuša» ceturtdien finišēja augstajā 24. vietā prestižā daudzdienu velobrauciena «Giro d'Italia» 18. posmā.

Smukulis 24. vietā kādā no posmiem velobraucienā ierindojies otro reizi. Pirms tam viņš šajā pozīcijā finiša līniju šķērsoja arī 13. posmā, bet sestajā posmā latvietis izcēlās ar 19. vietu. 

Šoreiz lielajā grupā vienkopus finišēja absolūtais vairums dalībnieku - 146 sportisti. Smukulis prata noturēties grupas galvgalī, finišējot ar tādu pašu laiku kā posma uzvarētājs itālietis Andrea Gvardīni no «Farnese Vini - Selle Italia» komandas - trīs stundas un 52 sekundes.

Otrajā vietā 149 kilometrus garo posmu pabeidza brits Marks Kavendišs no «Sky Procycling» komandas, aiz sevis atstājot Roberto Ferrāri («Androni Giocattoli») no Itālijas.

Kopvērtējumā pēc 18 posmiem Smukuļa komandas biedrs spānis Hoakims Rodrigess joprojām par 30 sekundēm apsteidz kanādieti Raideru Hesdžedālu («Garmin-Barracuda»), bet trešo vietu joprojām ieņem itālietis Ivans Baso no «Liquigas-Cannondale» komandas, kurš zaudē minūti un 22 sekundes.

Smukulis kopvērtējumā pakāpās uz 90. pozīciju, savam komandas biedram zaudējot divas stundas, piecas minūtes un 36 sekundes.

Jāpiebilst, ka «Giro d'Italia» velobrauciens noslēgsies šo svētdien Milānā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu