Šo sestdien rallija pilots Ralfs Sirmacis debitēs autošosejā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Šajā nedēļas nogalē Biķernieku kompleksajā sporta bāzē notiks vērienīgākās šī gada autošosejas sacensības Baltijā, «Riga Summer Race 2012». Uz starta izies gan ātrākie Latvijas autošosejas piloti, gan arī viens no talantīgākajiem un labākajiem šīs sezonas rallija pilotiem - Ralfs Sirmacis. Sestdien tiks aizvadīti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas autošosejas čempionāta posmi.

«Baltic GT» klasē savu dalību bez iespaidīgajiem 400 zirgspēku «BMW M3» automobiļiem ir apstiprinājis arī trīskārtējais Latvijas vasaras autosprinta čempions Mareks Matvejevs, kurš ar savu ievērojami pārbūvēto «Lotus Exige» metīs izaicinājumu gan pieredzējušajam igaunim Tōnu Sommer, gan arī «TVA Racing» pilotiem.

Par pārsteigumu «Riga Summer Race 2012» cer parūpēties arī viens no talantīgākajiem jaunās paaudzes rallija pilotiem, Ralfs Sirmacis, kurš šogad pretendē uz Latvijas rallija čempiona titulu. Sestdien Biķerniekos viņš plāno startēt «Kumho Challenge» klasē, un tā kā šī Ralfam būs debija autošosejā, tad būs interesanti, kā rallija pilots spēs adaptēties autošosejas apstākļos.

Latvijas čempionātā startēs Nacionālā klase ar desmit uzvaru kārojošiem sportistiem, Baltijas čempionātu ar 15 pilotiem pārstāvēs «Kumho Challenge», no Igaunijas ieradīsies vismaz 15 «BMW 325» klases piloti, tāpat savas cīņas aizvadīs Lietuvas čempionāta braucēji, savukārt ātrākās «Baltic GT» ieskaites automašīnas sacentīsies par «Riga Summer Race» kausa izcīņu. Skatītājus priecēs arī allaž atraktīvās vēsturiskās «Volgas» un «LADA» automašīnas, kuru skaits šoreiz varētu pietuvoties 30 pilotiem.

Papildus atraktivitāti pasākumam dos «Gymkhana» auto slaloma sacensības, kuras organizē viens no vadošajiem Latvijas drifteriem Gvido Elksnis. «Gymkhana» pamatā ir no konusiem, riepām un mucām izveidotas divas slaloma trases, kurās divi dalībnieki paralēli savā starpā sacenšas. «Trase nav sarežģīta, piedalīties var visi, moči, auto un pat kartingi, galvenais līdzi paņemt ķiveri,» uz dalību «Gymkhana» slalomā aicina Elksnis.

Skatītājus priecēs drifta šovs, kurā piedalīsies vairāki labākie Latvijas drifteri, to starpā arī pats Gvido Elksnis. Viņš šoreiz gan trasē būs redzams nevis ar savu «BMW 328iT», bet gan ar vēl Latvijā neredzētu drifta auto - 600 zirgspēkus attīstošu «Pontiac Trans Am» kabrioletu.

Jāatzīmē, ka «Riga Summer Race 2012» oficiāli iekļauta Rīgas Svētku programmā, un, tā kā šajās dienās Rīgā sabiedriskais transports būs bez maksas, tad visi skatītāji varēs ērti un par velti tikt līdz Biķernieku mežā esošajai trasei. Arī organizatori padomājuši par skatītāju maku labsajūtu, tādēļ abu dienu biļetes cena būs tikai trīs lati, savukārt invalīdiem, pensionāriem un bērniem līdz 12 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu