Sociālo dzīvokļu fondu papildinās 115 dzīvokļi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks un Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko novērtēja remontdarbus sociālajā dzīvojamajā mājā Meldru ielā 58, portālu «Apollo» informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Pirms renovācijas šī kopmītņu tipa ēka bija morāli nelietojusies, ēkas plānojums neatbilda mūsdienu sanitārtehniskajām un higiēnas prasībām. Renovācijas gaitā ēka tiek pārvērsta par mūsdienīgu, labiekārtotu, energoefektīvu sociālo māju. Pēc renovācijas tiks piedāvāti 115 dzīvokļi, kuri izveidoti no 117 kopmītņu tipa istabiņām. Kopējā dzīvokļu platība pēc remonta būs 2560 kvadrātmetri.

Kopējās mājas remonta viena kvadrātmetra izmaksas, t.sk., jumts, lifts, teritorijas labiekārtošana tiek lēstas 430 latu apmērā. Mājas renovācijas kopējās izmaksas sastāda vienu miljonu 764 tūkstošus 729 latus. Ēkas renovācijas darbus organizē Rīgas domes Mājokļu un vides departaments, tos plānots pabeigt līdz šā gada 15. decembrim.

Pēc Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes datiem, uz šā gada 1. jūliju dzīvojamās telpas izīrēšanai reģistrētas 6532 ģimenes, no tām, 1864 gaida tieši sociālo dzīvokli. Pārsvarā tie ir gados vecāki maznodrošināti cilvēki, kas sasnieguši pensijas vecumu vai ir invalīdi.

 
 
 
 
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu