Sociologs skaidro «Lemberga fenomenu»

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

 Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) vienmēr bijusi varas partija, kas tagad šo oreolu zaudējusi, kamēr ar šo partiju vienmēr cieši saistītais Ventspils mērs Aivars Lembergs vienmēŗ bijis īsts opozicionārs, «cilvēks no malas», kas visbiežāk ir «pret».

Tā pieticīgi zemos ZZS un augstos Lemberga reitingus skaidro sociologs Aigars Freimanis.

Viņš atgādina, ka ZZS ir politiskais spēks, kas ir izcils partneris – gan «Vienotībai , gan „» Tautas» partijai savulaik. «Tāds, kas nenosaka dienaskārtību, bet piedalās varā un kontrolē kādu virzienu. Tomēr ZZS vienmēr bija varas partija, bet tagad viņi šo oreolu ir zaudējuši.»

«Savukārt Aivars Lembergs ir īsts opozicionārs. Pat tajos ilgajos gados, kad ZZS bija koalīcijā, viņš vienmēr ir bijis cilvēks no malas, kurš dažkārt ir bijis par, bet biežāk pret. Un šis «pret» cilvēkiem vienmēr ir bijis simpātisks. Īpaši tāpēc, ka mums nav konkurētspējīgas opozīcijas, Lemberga kritizējošais potenciāls tiek vērtēts ļoti augstu. Un viņš to dara ļoti nesaudzīgi, ironiski un bargi. Tāpat vienmēr ir klātesošs Ventspils tēls. Lai cik tas banāli būtu – par spīti visam, aizbrauciet uz Ventspili! Kā Paņikovskis savulaik teica – atbrauciet uz Kijevu, pavaicājiet!»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu