Šodien gaidāms slapjš sniegs un lietus; ceļi apledojuši Saldus apkaimē (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lladnaar, CC BY-NC-ND 2.0

Šodien daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi - pārsvarā slapjš sniegs un lietus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sniegtā informācija.

Valsts austrumu daļā ceļi būs apledojuši.

Pūtīs mērens dienvidu puses vējš. Temperatūra +2...+7 grādi, austrumos ap 0 grādiem.

Aģentūra BNS, atsaucoties uz «Global Forecast System» sniegto informāciju, vēsta, ka Rīgā šodien pārsvarā būs apmācies laiks, iespējams neliels īslaicīgs lietus. Gaiss iesils līdz +4 grādiem.

Piektdienas rītā pār Latviju no rietumiem virzās neizteikta aukstā atmosfēras fronte, -augstākos atmosfēras slāņos ieplūst par dažiem grādiem vēsāks gaiss, bet uz zemes tas nav jūtams.

Latvijas valsts ceļu (LVC) sniegtā informācija liecina, ka Vidzemē un Kurzemē vietām līst. Gaisa temperatūra no 0 līdz +4 grādiem.

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir apmierinoši, brauktuves pārsvarā sausas.

Liepājas virzienā vietām veidojas apledojums posmā Annenieki – Skrunda, brauktuves kaisa ar pretslīdes materiāliem.

Uz reģionālajiem ceļiem apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanas apstākļus Saldus apkaimē. Tur brauktuves apstrādā ar pretslīdes materiāliem.

Laika apstākļu ietekmē grantētie autoceļi pārmitrinās, kā rezultātā to nestspēja būtiski samazinās. Tādēļ uz atsevišķiem reģionālajiem un vietējiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu maksimālās masas ierobežojumi kravas autotransportam.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu