Šodien ilgstoši līs; laika apstākļi būtiski mainīsies sestdien (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Dan-Scape.co.uk, CC BY-SA 2.0

Otrdien daudzviet ilgstoši līs, bet austrumos iespējams arī slapjš sniegs. Laika apstākļi būtiski mainīsies, sākot ar sestdienu, liecina sinoptiķu prognozes.

Otrdienas rītā Latviju no rietumiem sasniedz plaša lietus zona, kas visas dienas garumā nesīs ilgstošu lietu, vēsta Latvijas Televīzija.

Dienā pūtīs mērens, piekrastē stiprs dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās līdz 15-17 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +4...+8 grādu robežās.

Turpmākajās dienās līs mazāk, taču būtiski laika apstākļi mainīsies nedēļas nogalē, kad dienvidu puses vējus nomainīs ziemeļu vējš, un Latvijā sāksies auksta gaisa advekcija – gaidāms, ka naktī uz svētdienu jau teritorijas lielākajā daļā termometra stabiņš noslīdēs līdz -4...-9 grādu atzīmēm, arī dienas laikā temperatūra būtiski nepaaugstināsies, jo nākamās nedēļas sākumā sals vēl pastiprināsies.

Pakāpeniski sāks veidoties arī sniega sega, tomēr brīvdienās tā vēl nepārklās visu valsts teritoriju, jo atmosfēras spiediens paaugstināsies, un sniegs gaidāms vien atsevišķos Latvijas reģionos, ko veicinās salīdzinoši siltie neaizsalušie Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņi.

Ziemas laika apstākļi Latvijā saglabāsies gandrīz visu nākamo nedēļu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu