Šodien pēdējā gaitā pavadām Margaritu Stārasti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien Dailes teātra Mazajā zālē no plkst.11 līdz 12.30 atvadīsies no rakstnieces un mākslinieces Margaritas Stārastes, aģentūru LETA informēja kultūras ministres Dace Melbārdes padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Dagnija Grīnfelde.

Stārasti apbedīs Pirmajos Meža kapos Mākslinieku kalniņā. Pulcēšanās pie Pirmo Meža kapu centrālās ieejas sāksies plkst.13.30.

Stāraste, kura 2.februārī nosvinēja 100 gadu jubileju, aizgāja mūžībā 18.februārī. Rakstniece vēlējusies, lai viņas pēdējās atdusas vieta būtu Mākslinieku kapu kalniņā, stāstīja izdevniecības «Zvaigzne ABC» valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

Nozīmīga vieta latviešu bērnu literatūrā ir autores radītajiem pasaku tēliem - Zīļukam, piparkūku vīriņam Kraukšķītim «Ziemas pasakā» - un zinātkārajām meitenēm - Tincei Stārastes darbā «Tince grib mācīties» un Ieviņai Zentas Ērgles darbā «Ieviņa Āfrikā».

Kopumā māksliniece ir ilustrējusi aptuveni 100 gan pašas, gan citu autoru sarakstītas grāmatas - pasakas, tēlojumus, dzejoļus, kā arī tautasdziesmas. Viņas darbi tiek publicēti kopš 1942.gada. Pēc vairāku gadu prombūtnes Nīderlandē māksliniece bija atgriezusies uz dzīvi Latvijā.

Pēc Stārastes ģimenes lūguma Kultūras ministrija lūdz medijus un pavadītājus Dailes teātrī nefotografēt un nefilmēt.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu