Šogad atklās bezmaksas WiFi teritoriju 100 skolās (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Elīna Kunga/LETA

Pērn gada nogalē uzsākts vērienīgs ilgtermiņa projekts «WiFi skolās», aprīkojot mācību iestādes Latvijā ar bezmaksas bezvadu internetu. Kopš projekta sākuma WiFi tīkls «Lattelecom-free» pieejams jau 17 izglītības iestādēs visā Latvijā. Šogad plānots atklāt bezmaksas WiFi teritoriju vēl 100 mācību iestādēs, aptverot vidusskolas, koledžas, augstskolas, informē uzņēmumā «Lattelecom».

Pirmās mācību iestādes, kur projekta laikā atklāta bezvadu interneta iespēja, ir Līvānu 1. vidusskola un Daugavpils 12.vidusskola. Lai arī bezmaksas WiFi ir salīdzinoši jauna iespēja mācību iestādēs, arvien vairāk skolēnu izmanto tā sniegtās priekšrocības. Decembra dati liecina, ka visvairāk bezmaksas WiFi unikālo lietotāju bijis Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5.vidusskolā, Jelgavas 5.vidusskolā un Tukuma 2.vidusskolā.

Bezvadu internets ļauj skolotājam izmantot mobilo datorklasi, planšetdatorus un citas mobilās tehnoloģijas. Ar to palīdzību skolēni var informāciju izpētīt un izzināt paši, pārbaudīt savas zināšanas testos un simulācijā, norāda pedagogi. «Skolotājs var palielināt savu produktivitāti, lietojot viedtelefonu vai planšetdatoru - nofotografējot tāfeli, skolēnu darbus vai demonstrējumus, automātiski ielādējot tos «mākonī», lai tie ir pieejami skolēniem arī vēlāk,» par bezmaksas WiFi priekšrocībām stāsta Gatis Narvaišs, Iespējamā misijas absolvents, dabaszinātņu skolotājs un macibuvideo.lv autors. «Tā ir iespēja paplašināt savas klases un laboratorijas iespējas, darot un piedzīvojot to, ko bez tehnoloģijām nevarētu.»

«Mūsdienīga skola izmanto internetu, lai iemācītu skolēniem meklēt informāciju, operēt ar to. Tā ir iespēja pedagogiem pasniegt sarežģītu informāciju saistošā un digitālai paaudzei pierastā veidā,» stāsta Edgars Strods, «Lattelecom» Interneta un balss biznesa daļas direktors. «Protams, internets nav brīnumlīdzeklis, kas aizstās tradicionālās mācību metodes, tas drīzāk ir papildu instruments progresīva un atraktīva satura pasniegšanai.»

Bezmaksas bezvadu tīkls «Lattelecom-free» pieejams skolās, kas atrodas tādās vietās kā Daugavpils, Līvāni, Jaunkalsnava, Vecbebri, Madona, Tukums, Jūrmala, Jēkabpils, Alūksne, Kandava, Balvi, Baldone, Skrīveri, Lizums un Lejasciems. Februārī plānots ierīkot bezmaksas WiFi Balvu pamatskolā, Rūjienas vidusskolā, Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskolā un Majoru vidusskolā.

Tīkla «Lattelecom-free» skolu projekta unikālo lietotāju skaits mācību iestādēs decembrī pārsniedzis 1400 cilvēku.

Kopumā «Lattelecom» bezmaksas WiFi lietotāju skaits pagājušajā mēnesī sasniedzis 65 766. Plānots, ka šogad unikālo lietotāju skaits varētu pārsniegt 100 000 cilvēku.

Līdz šim uzņēmums atvēris vairāk nekā 3479 bezmaksas WiFi punktu, kuros ietilpst gan vairāk nekā 2825 publiskie «Lattelecom-free» bezvadu interneta punkti, gan tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā «Statoil», SEB, DNB, «Nordea», «Atlētika «un daudziem citiem.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu