Šogad karavīri iznīcinājuši jau 3140 sprādzienbīstamus priekšmetus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

No šā gada sākuma līdz augustam Zemessardzes 54. Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušas munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīri Latvijas teritorijā iznīcinājuši 3140 sprādzienbīstamus priekšmetus, portālu «Apollo» informēja 3.Zemessardzes novada štāba sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Tamuļone.

Karavīri devās 632 izsaukumos uz dažādām Latvijas vietām. Visvairāk sprādzienbīstamo priekšmetu NMN rota neitralizējusi Saldus novadā – 597, Priekules novadā – 354, Ogres novadā – 249 un Rēzeknes novadā – 156 vienību.

Visbiežāk atrasti un neitralizēti artilērijas lādiņi – 1397 un mīnmetēju mīnas – 1221 vienība. Iznīcinātas arī 290 granātas, 151 aviācijas bumba, 46 raķetes un 35 inženieru munīcijas vienības. Neitralizētas arī 7152 strēlnieku munīcijas vienības, kas pie sprādzienbīstamo priekšmetu kopskaita netiek skaitītas.

Tieši pavasarī un vasarā zemes augšējos slāņos nonāk daudz Pasaules karos nesprāgušas munīcijas. Galvenokārt tas saistīts ar lauku un būvniecības darbiem vai atpūtnieku aktivitātēm vasarā.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus neaiztikt. Vieta, kurā tie atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas, uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Vairāk informācijas par to, kā rīkoties, atrodot sprādzienbīstamus priekšmetus – http://www.mil.lv/Aktualitates/Tavai_drosibai/SPB.aspx.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu