Šogad konkursu «Jaunās zvaigznes» veltīs dziesmu tekstu autora Rača daiļradei (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka.LETA

Šoruden norisināsies tradicionālais Latvijas Radio konkurss «Jaunās zvaigznes», kas šogad pirmo reizi tiks veltīts dzejnieka un dziesmu tekstu autora Guntara Rača daiļradei, aģentūru LETA informēja konkursa rīkotāju pārstāve Ilze Trumpe.

Kā skaidro Trumpe, Račs ir unikāla personība Latvijas mūzikas dzīvē, jo viņš ir sadarbojies ar gandrīz visiem pazīstamākajiem Latvijas komponistiem, tostarp ar maestro Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu, Imantu Kalniņu, Mārtiņu Braunu, Uldi Marhileviču, Ainaru Virgu, Raimondu Macatu, Tomasu Kleinu, Zigmaru Liepiņu un Arni Medni.

Šīs radošās sadarbības rezultātā tupušas dziesmas gan grupām, gan arī individuāliem izpildītājiem, piemēram, grupām «Līvi», «Jauns Mēness», «Odis», «Turaidas roze», «Putnu balle» un dziedātājiem Olgai Rajeckai, Laimai Vaikulei, Marijai Naumovai, Andrim Ērglim, Lienei Šomasei un daudziem citiem.

Konkurss «Jaunās zvaigznes» jau 11 gadus ir meklējis un atradis talantīgus dziedātājus, no kuriem šodien ļoti daudzi ir kļuvuši par pazīstamiem skatuves māksliniekiem. Šis konkurss ir devis iespēju jaunajiem izpildītājiem iepazīties un sākt sadarbību ar profesionāliem komponistiem, mūziķiem un dziedātājiem.

Šoruden konkurss notiks Rīgā, tirdzniecības centra «Spice» «Lido» bērnu pilsētiņā, no 21.oktobra līdz 4.novembrim. Konkurss notiek divās vecuma grupās - jaunākajā, kur piedalīsies dziedātāji no piecu līdz 13 gadu vecumam, un vecākajā, kurā dalībnieki būs 14 līdz 18 gadus veci.

Pieteikšanās konkursam notiek līdz 18.oktobrim. Informācija par konkursa nolikumu atrodama mājaslapā «www.jaunaszvaigznes.lv».

Dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, kurā darbosies Guntars Račs, Laila Ilze Purmaliete, Kārlis Būmeistars jeb Kaža un Olga Rajecka.

Konkurss «Jaunās zvaigznes» tradicionāli tiek veltīts kādam no lielākajiem Latvijas komponistiem. Līdz šim konkurss ticis veltīts Raimondam Paulam, Imantam Kalniņam, Zigmaram Liepiņam, Jānim Lūsēnam un citiem komponistiem.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu