Šogad par grafiti zīmēšanu Rīgā sodītas 33 personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šogad līdz 18.jūnijam par grafiti zīmēšanu Rīgā ir sodītas 33 personas, aģentūru LETA informēja Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību sekretāre Inese Tīmane.

Kā pastāstīja Tīmane, šogad diviem nepilngadīgo pārkāpēju vecākiem noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu paredzēto pārkāpumu.

Pārkāpumu izdarīšanas brīdī vai uz «karstām pēdām» aizturēti 28 pārkāpēji. Par 23 pārkāpējiem, kuri tika saukti pie administratīvās atbildības, tika pieņemts lēmums un piemērots administratīvais naudas sods. Vienā gadījumā lietvedība izbeigta, informēja Tīmane.

Kā ziņots, vairāk nekā puse jeb 52% rīdzinieku uzskata, ka galvenā atbildība cīņā pret nesankcionētu sienu apzīmēšanu jeb grafiti ir jāuzņemas policijai, liecina tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra SKDS aptauja.

Jau apzināti no grafiti zīmētāju rokām visvairāk cietušie pašvaldības īpašumi visā pilsētā un aprēķināts, ka zīmējumu likvidēšanai domes budžetā būtu jāatrod papildus vairāk nekā 200 000 latu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu