Šogad vairāk automašīnu sadursmju ar meža dzīvniekiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijā katru gadu vairāki tūkstoši autovadītāju savā ceļā sastop dzīvniekus, iekļūstot satiksmes negadījumā. Kā liecina apdrošināšanas sabiedrības «Balta» dati, piemēram, divi aļņi šomēnes jau izraisījuši nopietnas avārijas.

«Baltas» Komunikācijas vadītāja Ilze Rassa portālu «Apollo» informēja, ka kopumā šī gada pirmajos trīs mēnešos, salīdzinot ar šo laika periodu pērn, šādi negadījumi, kuros iesaistīti dzīvnieki, no visiem atlīdzību pieteikumiem ir pieauguši nepilnas divas reizes - no 2,5 līdz 4,3 procentiem.

Lielākajā daļā satiksmes negadījumu, kurā iesaistīts dzīvnieks, notikusi sadursme tieši ar meža dzīvnieku, un kopumā no visiem negadījumiem šogad teju pusē sadursmju bijis vainojams briedis vai stirna.

Savukārt 16 procentos gadījumu sadursme notikusi ar neatpazītu meža zvēru, kas visbiežāk pēc sadursmes vairs nav atrodams.

Gadās, ka sadursmēs iesaistīti arī zaķi, lapsas, aļņi, mežacūkas, dažkārt pat jenotsuņi, bebri un āpši. Tomēr 13 procentos negadījumu bijis iesaistīts suns, kas nozīmē, ka savus mājas mīluļus īpaši jāpieskata pie lielceļiem dzīvojošajiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu