Šokējošs atklājums: lai veiksmīgi sazinātos svešvalodā, pietiek ar 123 vārdiem (22)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ir atklāts, ka nonākot svešumā, cilvēki pilnīgi mierīgi spēj iztikt ar nieka 123 vārdiem. Vidusmēra cilvēks apgūstot šo svešvalodas minimumu spēj pilnībā nodrošināt savai izdzīvošanai nepieciešamo komfortu.

Atklājuma autors Marvels Grejs šai problēmai ir veltījis vairākus gadus, un lūk ko viņš stāsta.

Es pats esmu diezgan slinks cilvēks un mani vienmēr ir interesējis jautājums, cik daudz, vai pareizāk sakot «maz» ir jāmācās, lai komfortabli un droši justos svešā zemē?

Pēc vairāku gadu darba un izpētes, neskaitāmu vārdu sarakstu un kombināciju sastādīšanas, esmu nonācis pie skaitļa 123. Jā, es varu apgalvot, ka pietiek apgūt nieka 123 vārdus, lai varētu komunicēt par pašām svarīgākajām tēmām.

Uzsākot apgūt tik nelielu vārdu skaitu, īpaši svarīgi ir tas, lai apgūšanai būtu izvēlēti pareizie vārdi. Jāatzīstās, ka es esmu lepns ar to, ka man ir izdevies šādu sarakstu izveidot. Uzsākot šo darbu es nemaz nevarēju iedomāties, cik patiesībā sarežģīti ir radīt vienlaicīgi gan nelielu, gan visaptverošu vārdu kopumu.

Neieblstu, ka būs labāk, ja zināsiet pēc iespējas vairāk vārdu, taču lai tos apgūtu, ir nepieciešams laiks. Par nelaimi, laika vienmēr ir par maz, un tāpēc bieži vien nākas iztikt ar pavisam nelielu vārdu krājumu.

Ņemiet vērā, ka iztiekot ar nelielu vārdu krājumu ir svarīgi, kā protat šos it kā niecīgos zināšanu resursus likt lietā. Arī par to es esmu padomājis - vienlaicīgi ar vārdu saraksta veidošanu es esmu radījis pavisam vienkāršu svešvalodu apmācības programmu. Ar tās palīdzību Jūs pāris stundu laikā apgūsiet vajadzīgās iemaņas un varēsiet brīvi komunicēt izmanojot tikai 123 pašus nepieciešamākos vārdus.

Vēlreiz atkārtošu, ka būtisks ir nevis zināmo vārdu skaits, bet prasme tos pārdomāti un radoši izmantot. Šeit tiešām noder tāds izteiciens kā «Laba daudz nevajag».

www.talk2travel.com

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu